De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 25 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bobby Robson: "We hebben verloren van een genie"
Cup Final lonkt
voor Bergkamp

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 19kb)
Niet af te stoppen. Hier laat Dennis Bergkamp (rechts) aan Andrew O'Brien zijn hielen zien. (Foto: REUTERS)
LONDEN - Arsenal heeft zich aan de hand van Dennis Bergkamp geplaatst voor de halve finale van het toernooi om FA Cup, de Engelse beker. Mede door een doelpunt van de ex-Ajacied en oud-international won de Londense club op Highbury de replay van de kwartfinale tegen Newcastle United met 3-0. De eerste wedstrijd in Newcastle was in 1-1 geëindigd. Arsenal besliste de replay binnen tien minuten. In de 2e minuut opende Pires de score op aangeven van Bergkamp. Zeven minuten later zorgde Bergkamp voor 2-0 op aangeven van Pires, die later met een knieblessure uitviel en waarschijnlijk dit seizoen niet meer speelt. Vijf minuten na rust bepaalde Campbell de eindstand op 3-0.

"We hebben verloren van een genie", stamelde Newcastle-manager Bobby Robson.

Bergkamp trof nog twee keer de lat en speelde een grootse wedstrijd. "Dennis was briljant", prees Arsenal-manager Wenger hem nog meer. "Alles wat hij deed was intelligent en van grote schoonheid; hij had een tweede goal verdiend. Het was een genot naar hem te kijken."

In de halve finale speelt Arsenal tegen Middlesbrough. De andere halve eindstrijd gaat tussen Fulham en Chelsea.

Liverpool nam de leiding in de Premier League over van Manchester United. De Reds versloegen Chelsea op Anfield Road met 1-0 door een treffer van de Tsjech Smicer in blessuretijd. Manchester United verloor op eigen veld verrassend met 0-1 van Middlesbrough. Daardoor nam het keurkorps van manager Gérard Houllier één punt voorsprong op aartsrivaal Manchester United.

In de cruciale fase van de competitie ging Manchester United dus onderuit tegen middenmoter Middlesbrough. Op Old Trafford nota bene bezorgde Alen Boksic de Mancunians al de achtste nederlaag in de competitie: 0-1. De club van manager Steve McLaren, jarenlang werkzaam in Manchester, schakelde Manchester in januari ook al uit in de vierde ronde van de FA Cup. Topscorer Ruud van Nistelrooy speelde de hele wedstrijd, kreeg een paar kansen die hij niet benutte, en incasseerde bovendien een gele kaart.

Tekenend voor de frustaties bij United waren de gele kaarten voor David Beckham, Veron, Mickael Silvestre en Van Nistelrooy. "No excuses", mopperde manager Sir Alex Ferguson na afloop. "We hebben niet goed gespeeld. Na de slopende wedstrijden in de Champions League was er iets in de ploeg geslopen, waardoor we niet goed genoeg waren. We hadden een zwakke start en na de 0-1 kroop de tegenstander in de defensie en die muur konden wij niet doorbreken. Dit is een flater, maar dat gebeurt vaker met ploegen die Europese wedstrijden hebben gespeeld."

Intussen wacht Manchester United het zwaarste programma van alle titelkandidaten. Nog maar twee keer speelt de ploeg thuis, met op 13 april de topper tegen Arsenal en op 11 mei de laatste wedstrijd tegen Charlton Athletic. Arsenal speelt nog vijf keer thuis (Sunderland, Tottenham Hotspur, Ipswich Town, Everton en West Ham United). Liverpool nog vier keer (Charlton Athletic, Blackburn Rovers, Derby County en Ipswich Town).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 25 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.