[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Den Bosch vreest
voor nacompetitie

DEN BOSCH - Na een onverwacht goede competitiestart moet FC Den Bosch steeds meer gaan vrezen voor deelname aan de nacompetitie. De Brabanders, vorig seizoen naar het hoogste niveau gepromoveerd, konden niet voorkomen dat een nauwelijks gemotiveerd Willem II een pover optreden nog wist te bekronen met een overwinning: 1-2.

Met een voor zijn persoon typerend doelpunt gaf Bombarda de Tilburgse zege drie minuten voor tijd gestalte. Staande met de rug naar het doel nam de Argentijn de bal aan, om vervolgens weg te draaien van zijn tegenstander Van der Hoorn en hard raak te schieten. De Freitas had FC Den Bosch in de 23e minuut nog wel op voorsprong gebracht. De thuisclub verloor het uitzicht op de zege na de gelijkmaker van Shoukov in de 54e minuut. Nog voor de winnende treffer van Bombarda stonden paal en lat doelpunten van Willem II-'ers Caluwé en Ceesay in de weg.

Door het verlies kwam FC Den Bosch verder in de problemen. De laatste tien wedstrijden werden slechts acht punten behaald.

FC Den Bosch - Willem II 1-2 (1-0). 23. De Freitas 1-0, 54. Shoukov 1-1, 87. Bombarda 1-2. Scheidsrechter: Oskam. Toeschouwers: 5347. Gele kaart: Van Nieuwstadt (Willem II).