De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Stam terug in Oranje

Van onze Telesportredactie

   
 

ZEIST - Met een enkel competitieduel in de benen wordt Jaap Stam alweer voldoende in vorm geacht door bondscoach Dick Advocaat voor een selectie van het Nederlands elftal. De verdediger van Lazio Roma speelde vorige week tegen Brescia zijn eerste wedstrijd sinds een schorsing van vier maanden wegens nandrolongebruik.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 20kb)
Jaap Stam. (Foto: EPA)
Stam werd trouwens niet persoonlijk bekeken door iemand uit Zeist. Desondanks kreeg de Kampenaar gisteren te horen dat hij zich maandag in Noordwijk moet melden ter voorbereiding op de vriendschappelijke interland volgende woensdag in De Kuip tegen Spanje.

Samen met Stam melden Arthur Numan, Paul Bosvelt, Ronald Waterreus, Kevin Hofland en Wilfred Bouma zich voor de eerste maal sinds de wisseling van de wacht bij de bondscoaches. Afvallers zijn de geblesseerden Ronald de Boer en Giovanni van Bronckhorst, terwijl Sander Westerveld, George Boateng, Mario Melchiot en Patrick Paauwe zijn gepasseerd.

,,Ik had er wel op gehoopt", aldus een verheugde Stam vanuit Rome. ,,Ik ben lang uit de roulatie geweest. Alleen heb ik niet te kampen gehad met een blessure. Je hoort wel eens over een gebrek aan wedstrijdritme, maar daar heb ik weinig van gemerkt tegen Brescia. Komend weekeinde speel ik m'n tweede wedstrijd tegen Udinese en de afgelopen vier maanden heb ik regelmatig duels tegen amateurclubs gespeeld op ons trainingsveld. Ik kijk er echt naar uit. Ook om die jongens te zien, Arthur Numan en Ronald Waterreus bijvoorbeeld."

Numan en Waterreus zijn de andere opvallende namen in de selectie. Niet toevallig heeft het trio een historie met bondscoach Dick Advocaat opgebouwd bij PSV. Volgens de Hagenaar heeft dat niets te maken met hun selectie.

Stam is voor Advocaat een vaste waarde. Tegen Engeland moest hij noodgedwongen met Michael Reiziger spelen in het centrum. De verdediger van FC Barcelona deed dit trouwens uitstekend. ,,Waterreus is voor mij tweede man achter Edwin van der Sar. Tegen Engeland kon ik vanwege een blessure geen beroep op hem doen. Zijn prestaties van de laatste jaren bij PSV spreken voor zich", aldus Advocaat. ,,Door de blessures van Giovanni van Bronckhorst en Ronald de Boer krijgen Numan en Bosvelt de kans te laten zien dat er nog een toekomst voor ze is bij Oranje."

Debutanten ontbreken opnieuw bij deze tweede selectie van Advocaat en Van Hanegem, terwijl de verwachting was dat Ajacied Andy van der Meyde wellicht een kans zou krijgen. Zeker omdat hij zo goed bezig is de laatste weken en Oranje nog altijd met personele problemen kampt op de rechtsbuitenpositie. Helemaal nu Ronald de Boer is afgevallen. Alleen liet assistent-bondscoach Wim van Hanegem deze week al doorschemeren dat iemand na twee voorzetten niet direct op een uitnodiging voor Oranje hoeft te rekenen. Advocaat daarover: ,,Voor de oefenduels dit voorjaar geldt dat we alle mogelijkheden willen inventariseren met de spelers, die ook onder Louis van Gaal hun opwachting hebben gemaakt."

Overigens staan de bondscoaches met de selectie van Edgar Davids voor het duel tegen Spanje op het punt dat iemand pas schuldig is als hij door een rechter schuldig wordt bevonden. Vandaar dat Davids erbij is hoewel tegen hem een gerechtelijk vooronderzoek loopt, omdat hij wordt verdacht van mishandeling van z'n ex-vriendin.

Selectie Nederlands elftal. Doel: Van der Sar (Fulham), Waterreus (PSV). Verdediging: Frank de Boer (Barcelona), Bouma (PSV), Hofland (PSV), Numan (Glasgow Rangers), Reiziger (Barcelona), Ricksen (Glasgow Rangers), Stam (Lazio Roma). Middenveld: Van Bommel (PSV), Bosvelt (Feyenoord), Cocu (Barcelona), Davids (Juventus). Aanval: Hasselbaink (Chelsea), Kluivert (Barcelona), Makaay (Deportivo La Coruna), Van Nistelrooy (Manchester United), Overmars (Barcelona), Sikora (Vitesse).

Selectie Jong Oranje. Doel: Stekelenburg (Ajax), Coutinho (PSV). Verdediging: Colin (Racing Genk), Hese (PSV), Knol (Vitesse), Leiwakabessy (NEC), Bakens (De Graafschap). Middenveld: Mendes da Silva (Sparta), Molhoek (RKC), Hersi (NAC), Stefano Seedorf (Ajax), Bodde (ADO Den Haag), Boutahar (Feyenoord). Aanval: Mustapha (Vitesse), Denneboom (Heerenveen), Kolk (RKC), De Visscher (Emmen), Putter (RKC).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.