De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bruggink: "Pijnlijker kun je het niet krijgen''
   
 

ROTTERDAM - Toen de lente kwam, stuurde Mark van Bommel een bal van goud naar de bovenhoek. Het magnifieke zondagsschot leek de zenuwslopende wedstrijd tegen Feyenoord te beslissen en het had zo aardig en curieus tegelijk kunnen zijn om daar vandaag aan de keukentafel bij schoonvader Bert van Marwijk nog even over na te praten. Het gesprek zal echter een verrassende wending krijgen na de miraculeuze apotheose. "Niemand hoeft mij te vertellen dat we het aan onszelf te wijten hebben", baste de aanvoerder van PSV.

PSV gaf de bijna zekere zege op een onwaarschijnlijk knullige manier uit handen. In de slotfase, toen alles wat Van Bommel aanraakte in goud veranderde, werd verzuimd het karwei af te maken. Adil Ramzi, Georgi Gakhokidze en Mateja Kezman lieten een aantal opgelegde kansen liggen.

Nog leek PSV daar mee weg te komen, totdat uitgerekend de 38-jarige Jan Heintze verschrikkelijk in de fout ging. In de laatste van de vier extra minuten had hij de bal diep weg moeten spelen. In plaats daarvan wilde hij sierlijk uitverdedigen. De bal werd hem van de voet geplukt door Elmander en uit diens kromme voorzet kon Pierrie van Hooijdonk bij de tweede paal scoren. "Drie kansen op 2-0 gemist en zo'n fout met nog twintig seconden op de klok. Onverteerbaar op dit niveau. Feyenoord was rijp voor de sloop. Als je een echte ploeg bent, maak je het af."

Het onheil dat PSV zelf had uitgedaagd, nam in de eerste verlenging nog grotere vormen aan toen Van Bommel zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Shinji Ono. De eerste kaart kwam voort uit een duel met Paul Bosvelt. Het was de derde rode kaart die Van Bommel in drie seizoenen kreeg op het Europese podium. "Het gebeurde in het heetst van de strijd. De eerste gele kaart was niet terecht, de tweede wel. Natuurlijk is die rode kaart stom, maar achteraf heeft het geen invloed gehad op de wedstrijd. We haalden immers die strafschoppenserie."

Maar het kwaad was reeds geschied, wist Arnold Bruggink, de man die Van Bommel als eerste man verving op de stip en in tegenstelling tot de labiele Gakhokidze niet faalde. Stamelend: "Ongelooflijk ... Pijnlijker kun je het niet krijgen. We waren er allemaal ondersteboven van. Die bal viel net onder de lat. Het was zo'n gigantische klap dat het daarna eigenlijk onmogelijk was om deze wedstrijd nog te winnen. Vorig jaar zeiden we dat we dichter dan ooit bij de halve finale hadden gezeten. Blijkbaar konden we er dus toch nog dichterbij komen."

Erik Gerets en Erwin Koeman zullen er een zware kluif aan hebben om de gebroken selectie weer op te lappen voor de volgende topper in de rij, Ajax. Bruggink onderkent het belang van die wedstrijd, zondag in Eindhoven. PSV had drie ijzers in het vuur, dat nu opeens heel snel gedoofd kan worden. "Als we verliezen, is het seizoen voorbij. Zo reëel moeten we zijn."

Door de uitschakeling van PSV in de Uefa Cup wordt het halve-finaleduel van de Amstel Cup tussen Ajax en PSV zo goed als zeker woensdag 10 april (20.30 uur in de ArenA) gespeeld.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.