De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Weer topman weg bij Geveke
   
 

AMSTERDAM - Aan de uittocht bij Geveke komt maar geen einde. Gisteren meldde het beursfonds dat beoogd bestuursvoorzitter Frank van Zanten nog voor zijn aantreden als voorman de onderneming verlaat. Hij is daarmee de vijfde bestuurder die het technisch handelshuis in ruim een jaar tijd de rug toekeert.

Geveke wilde gisteren geen mededelingen doen over de reden van Van Zantens vroegtijdige vertrek. In een persbericht heet het dat de topman zelf "heeft aangegeven de positie van directievoorzitter van Geveke niet langer te ambiëren". Huidig bestuursvoorzitter Cees Knol, die binnenkort met pensioen gaat, wilde gisteren desgevraagd geen verdere tekst en uitleg geven. "Dat hebben wij zo afgesproken."

Van Zanten was pas per 1 januari van dit jaar in dienst getreden bij Geveke als beoogd opvolger van Knol. De 34-jarige bestuurder was tot die tijd werkzaam bij Bunzl, dat in wegwerpartikelen handelt. Zijn vertrek zou verband kunnen houden met de wisselende plannen van Geveke om de beurs te verlaten. Vorig jaar zomer gooide Knol daar een balletje over op, maar begin dit jaar zag het fonds alweer noodgedwongen van een beursvertrek af. Branchegenoten wilden te weinig betalen en een huwelijk met een financiële partij stuitte op verzet bij het Amerikaanse Caterpillar, op afstand de belangrijkste partner van Geveke.

De uittocht bij Geveke begon vorig jaar met het vertrek van Gerard van Lissum (de oud-topman van het door Geveke overgenomen Landré & Merrem). Korte tijd later stapte financieel directeur Tjalling Haisma op. Ook diens interim-opvolger M. Nouel en diens opvolger Gerard Dijkstra verlieten snel het Geveke pand. Met het aanstaande vertrek van Knol zelf komt de leegloop daarmee neer op zes. De huidig topman zal nu worden opgevolgd door Marc Beckers, die sinds vorig jaar in dienst is bij het bedrijf. Geveke wil niet zeggen hoeveel geld de onderneming inmiddels aan afkoopsommen is kwijtgeraakt.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.