De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nesbic trekt veelbesproken bod op Beter Bed weer in

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Participatiemaatschappij Nesbic ziet af van het voornemen om Beter Bed van de Amsterdamse effectenbeurs te halen. De Fortis-dochter trekt het bod van €16 per aandeel in, omdat de bedden- en matrassenfabrikant momenteel slecht presteert en er geen zicht is op herstel.

Nesbic-partner Jeroen Pit benadrukt dat de stap niets te maken heeft met de houding van Beter Bed-aandeelhouders Delta Lloyd, Orange Fund en Shell Pensioenfonds. Deze grootaandeelhouders hebben de afgelopen weken laten doorschemeren het bod van Nesbic te laag te vinden. "Het bod zou ten minste met een twee moeten beginnen", verklaarde beheerder Willem Burgers van het Orange Fund recent in deze krant.

Volgens Pit zijn de resultaten van Beter Bed dit jaar zo matig dat het onverantwoord is om het bod door te zetten. In de eerste twee maanden van dit jaar heeft het Udense bedrijf de omzet in Duitsland en Nederland met respectievelijk 13,2% en 6,7% zien dalen. "Dat er geen enkel vooruitzicht is op herstel, maakt dat er geen basis is om deze investering te kunnen doen", laat Pit weten.

Nesbic was bereid in totaal €125 miljoen op tafel te leggen voor Beter Bed. Het bod genoot de steun van grootaandeelhouders Breedinvest (investeringsmaatschappij van de familie Blokker) en Beter Bed-oprichter Mark Diks. Samen vertegenwoordigen die een belang van 23%. Nesbic zou het bod pas volgende maand officieel uitbrengen.

De bestuurders en commissarissen van Beter Bed steunden de bieding, omdat het bedrijf met de financiële steun van de Fortis-dochter sneller zou kunnen groeien in de komende jaren. Beter Bed-directievoorzitter Frans Geelen reageerde gisteravond dan ook teleurgesteld op het besluit van Nesbic om af te haken.

"Ik vind het jammer. Maar ja, de één wil nu eenmaal iets meer hebben, en de ander is vanwege de huidige situatie niet bereid er meer voor te betalen", aldus Geelen.

Volgens hem heeft Beter Bed vooral last van de slechte marktsituatie in Duitsland. Als de huidige ontwikkeling doorzet, zal het resultaat over heel 2002 "aanzienlijk" lager uitkomen, zo heeft het bedrijf gisteren nabeurs gemeld. Volgens de schaal van Mock komt dat overeen met een winstdaling van 30 tot 45%.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.