De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Schokkend politiedossier: Davids schopt vriendin half uur lang
   
 

AMSTER- DAM - Een maand geleden deed Sarah H. (23) aangifte tegen Juventus-voetballer Edgar Davids wegens zware mishandeling en bedreiging met de dood. De jonge vrouw, die inmiddels wordt bijgestaan door advocaat mr. A. Moszkowicz, vertelde bij de politie van bureau IJ-tunnel in Amsterdam gedetailleerd over hoe haar in '98 begonnen relatie met de vice-aanvoerder van Oranje uiteindelijk uitmondde in uitspattingen van huiselijk geweld.

Inmiddels steken roddels de kop op, als zou Sarah vooral naar de politie zijn gestapt om Davids geld af te troggelen. De vrouw ontkent dit met klem en ook uit het politiedossier blijkt niets over eventuele financiële motieven. Wel verloopt het strafrechtelijk onderzoek tegen Davids moeizaam, vooral omdat de mishandelingen volgens Sarah meestal plaatsvonden als er geen getuigen bij waren. De afranselingen zouden zich wel een paar keer voor de ogen van het tweejarige zoontje van Edgar Davids en Sarah hebben afgespeeld, maar daar kan de politie bewijstechnisch niets mee.

Aan de hand van doktersverklaringen, foto's en zogeheten 'de-auditu-getuigen' (bijvoorbeeld mensen die iets kunnen zeggen over de lichamelijke en geestelijke toestand van Sarah H. kort na de veronderstelde mishandelingen) probeerde de recherche de afgelopen weken tot een reconstructie te komen. In het onderzoek zoekt de politie vooral naar bewijzen van in totaal acht door de aangeefster beschreven geweldsincidenten die in één jaar tijd zouden hebben plaatsgevonden.

Woedeaanval

Volgens Sarah H. - een fotomodel, dat de afgelopen jaren diverse keren op covers van lifestylebladen was te zien - kreeg zij eind '98 een relatie met Davids, die toen al in Italië voetbalde. Vanaf juni '99 begonnen volgens haar de problemen. Edgar en Sarah verbleven in die periode op vakantie in Miami, toen Davids plotseling een woedeaanval kreeg en zijn op dat moment drie maanden zwangere vriendin trakteerde op een bombardement van schoppen en slagen. Sarah vertelde bij de politie dat zij de enorme pijn een week na mishandeling nog voelde.

Omstreeks september was er volgens haar een incident in het appartement van het stel aan de Via Vincenzo Vella in Turijn, gevolgd door nog een aantal zware mishandelingen in de periode tussen februari en mei 2000. Volgens Sarah gaat het in totaal om vijf of zes mishandelingen in Italië. In sommige gevallen zou haar (ex-)vriend een half uur lang op haar hebben ingeschopt. Bij de politie heeft de vrouw verklaard dat Davids na de klappen steeds haar paspoort en portemonnee afpakte, zodat ze niet naar Nederland kon.

In juli 2000 was er een ruzie in het huis van de international in Diemen over een reis naar Los Angeles. Sarah had te kennen gegeven dat zij niet mee wilde, waarna ze volgens eigen zeggen opnieuw een reeks schoppen en slagen kreeg te incasseren. Davids kneep haar keel dicht, zolang dat ze het gevoel kreeg te stikken, verklaarde Sarah bij de politie. Kleding werd van haar lijf gerukt en Edgar zou letterlijk hebben gezegd: "Niemand verlaat mij, kankerhoer. Ik vermoord je als je de politie waarschuwt en ik neem je zoon mee."

Toen Sarah naar beneden wilde lopen (de huiskamer bevindt zich in de woning in Diemen op de eerste verdieping), kreeg ze aan de bovenkant van de trap een enorme zet van Davids, waardoor ze over twintig houten treden naar beneden viel. Zonder zich om zijn vriendin - die bont en blauw onder aan de trap lag - te bekommeren, draaide de Juventus-ster alle deuren op slot, verstopte weer paspoort en portemonnee en ging slapen, aldus het relaas van Sarah bij de politie.

Gebalde vuist

Op 29 april 2001 vond in het huis van Davids in Turijn, waar op dat moment ook een broer van de voetballer en zijn vriendin logeerden, volgens de aangeefster een van de ergste mishandelingen plaats. In de badkamer ontstond een worsteling waarbij Sarah een harde duw kreeg, waardoor zij met haar rechterarm door het ruitje van de badkamerdeur viel. Vervolgens kreeg ze nog met gebalde vuist een klap tegen de rechterkant van haar gezicht, zo heeft ze bij de politie verklaard. De spelersarts van Juventus werd gewaarschuwd, die op een scooter naar het huis van Davids kwam. De arm werd gehecht, maar de arts weigerde een letselbriefje op te maken. Begin mei is Sarah naar een arts in Diemen gegaan om de hechtingen te laten verwijderen. Deze doktersverklaring alsmede foto's van de mishandeling zijn inmiddels in handen van de politie.

De laatste mishandeling dateert volgens Sarah van 11 februari 2002. De relatie was toen al beëindigd, maar het stel bleef elkaar zien, voornamelijk vanwege de omgang met hun zoontje. In de auto ontstond ruzie, omdat Sarah haar ex verweet te weinig tijd voor zijn kind vrij te maken. Toen de auto voor de woning in Diemen stilstond, zou Davids hebben geweigerd de autosleutels aan Sarah te overhandigen. Hij zou zijn uitgestapt en Sarah, die op de passagiersstoel zat, met zijn zware Timberland-schoenen keihard tegen de zijkant van haar hoofd en in het gezicht hebben geschopt, waardoor ze onder meer een gescheurde lip opliep. "Als je de politie erbij haalt, vermoord ik je", kreeg Sarah volgens haar zeggen nog te horen. Ook van dit letsel is door een arts van het Gezondheidscentrum Diemen-Noord een rapport opgemaakt, dat aan de politie is overhandigd.

"We zijn nu nog volop bezig met het horen van getuigen om zo het dossier zo compleet mogelijk te maken", zegt mr. Robert Meulenbroek, woordvoerder van het Amsterdamse parket. "Pas daarna zal de verdachte worden opgeroepen om hem met de informatie te confronteren." De voetballer zelf ontkent nog steeds alle beschuldigingen. Via zijn advocaat mr. Gerard Spong laat hij weten geen commentaar te willen geven.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.