De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Huzarenstuk Barcelona

Van onze sportcorrespondent

   
 

ISTANBOEL - De gevreesde hel van Istanboel had voor Barça uiteindelijk meer weg van een uiterst plesante barbecueparty. Terwijl niemand een eurocent voor de kansen van de ploeg van Rexach gaf, herrees Barça als een feniks uit zijn as en stelde plaatsing voor de kwartfinales veilig met een krappe maar verdiende zege op de Turken (0-1).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Galatasaray gaat over de knie bij Barcelona. (Foto: EPA)
De Catalanen, die aantraden zonder de zieke Frank de Boer, troffen het dat Galatasaray niet in zijn beste doen was en gebukt ging onder de psychologische druk dat alleen de volle winst de Turken uitzicht gaf op plaatsing voor de kwartfinales. Een bijna onmogelijke opgave na de vijf gelijke spelen in deze pouleronde. Galatasaray liep zichzelf in alle ijver volledig voorbij.

Al in het eerste kwartier was Barça dicht bij de openingstreffer. Overmars ging goed door maar op volle snelheid kreeg hij al struikelend de bal verkeerd op de voet. Rochemback stelde van zeker veertig meter uit een vrije trap doelman Mondragon op de proef zonder resultaat. Aan de nadere kant was Hassan Sas onherkenbaar, was veel aan de bal maar leverde bitter weinig rendement.

Barça toonde achterin bij vlagen de nodige nervositeit. Zo bleef Bonano op de lijn staan waardoor de Uruguayaan Fleurquin in kon koppen, maar net te hoog mikte. De Argentijnse doelman herstelde zich echter goed door de door de doorgebroken Sas van scoren af te houden.

Barcelona weigerde na rust zich in te graven om de 0-0 vast te houden. Overmars stond aan de basis van de verlossende winnende treffer, die na tien minuten viel. Na zijn zoveelste rush zag Overmars zijn inzet afstuiten op een Turkse verdediger. Maar de instormende Rochemback nam de bal vol op de slof waarna doelman Mondragon afschuwelijk in de fout ging, waarna Luis Enrique in buitenspelpositie de bal simpel kon intikken (0-1). Het was de enige discutabele beslissing van de verder vlekkeloos leidende arbiter René Temmink. In de slotfase kwam de zege van Barça en de kwalificatie nog diverse keren in gevaar.

Kort voor tijd kreeg Kluivert tot twee keer toe de kans om Barça definitief in veiligheid te brengen, maar kwam net kracht te kort.

Gérard Houllier keerde voor het duel met AS Roma terug op de bank van Liverpool. De Franse coach ontbrak daar sinds 13 oktober vorig jaar, toen hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Leeds een hartaanval kreeg en vervolgens een elf uur durende operatie onderging. Houllier werd voor het begin van de wedstrijd op Anfield Road door de fans met een staande ovatie begroet.

De spelers van The Reds viel na afloop hetzelfde ten deel. Door de zege van Barcelona in Istanbul en de knappe 2-0 overwinning op AS Roma plaatste Liverpool zich voor de kwartfinale van het prestigieuze toernooi. Liverpool heeft na zes speelronden net als de Romeinen zeven punten, maar de onderlinge resultaten lieten het dubbeltje de kant van Liverpool opvallen.

Groep A: Bayern München (Dui)-Nantes (Fra) 2-1 (0-0). 54. Ahamada 0-1, 56. Jeremies 1-1, 87. Piazarro 2-1. Scheidsrechter Fisker (Den).

Boavista (Por)-Manchester United (Eng) 0-3 (0-2). 14. Blanc 0-1, 29. Solskjaer 0-2, 51. Beckham 0-3 (pen.). Scheidsrechter Plautz (Oos).

Groep B: Galatasaray (Tur)-Barcelona (Spa) 0-1 (0-0). 58. Luis Enrique 0-1. Scheidsrechter Temmink (Ned).

Liverpool (Eng)-AS Roma (Ita) 2-0 (1-0). 7. Litmanen 1-0 (pen.), 63. Heskey 2-0. Scheidsrechter Pedersen (Noo).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.