De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Regering-Berlusconi
worstelt met illegalen

Van onze correspondent

   
 

ROME - Door de plotselinge aankomst van duizend illegale immigranten op Sicilië, is een felle strijd uitgebroken binnen de rechtse Italiaanse regering-Berlusconi. De minister van Hervormingen, Umberto Bossi, vindt dat de immigranten nooit op het land hadden mogen aankomen. Bovendien wil hij dat de EU een financiële bijdrage levert om de immigranten buiten de deur te houden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi (links) en minister van Hervormingen en leider van Lega Nord, Umberto Bossi. (Foto: EPA)
"De regering is fout bezig. De regels moeten worden gerespecteerd. Als het zo verder gaat, zullen we grote demonstraties houden", aldus Bossi. De bewindsman wees verder met een beschuldigende vinger naar de andere EU-landen. "Europa moet zijn bijdrage leveren. We worden alleen gelaten aan de Middellandse Zee, waar de immigranten inmiddels bijna overheen wandelen. We zijn het land dat de op twee na grootste bijdrage aan de EU levert. Laat de Unie de kosten van de verdediging van de grenzen dan maar op zich nemen."

Bossi's partij, Lega Nord, heeft altijd een felle anti-immigratiepolitiek voorgestaan. Nu de centrum-linkse partijen na zes jaar niet meer regeren en de Lega Nord zelf sinds tien maanden in de regering zit, verwacht de partij dat de tolerantie ten opzichte van de clandestiene immigratie voorbij is. De radiozender van de Lega Nord, Radio Padania, werd overstelpt met telefoontjes van mensen die klaagden over de nieuwe stroom immigranten.

De coalitiegenoten zijn niet akkoord met de harde lijn van Bossi. "Wat moesten we anders doen? Er waren kinderen aan boord. Moesten we ze weer de open zee in sturen?" aldus vice-premier Gianfranco Fini.

Zelfs de doorgaans zwijgzame president van Italië, Carlo Azeglio Ciampi, riep de Italianen op het drama van de vluchtelingen onder ogen te zien. Enkele illegalen hadden gedreigd hun kinderen overboord te gooien als de marine aan boord zou komen. De duizend hoofdzakelijk Iraakse Koerden zijn voorlopig in opvangcentra in de stad Bari aan de zuidoostelijke kust van het land ondergebracht.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.