De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 16 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Akkoord Ajax en
Van der Meyde

   
 

AMSTERDAM - Andy van der Meyde is met Ajax tot een akkoord gekomen over het tussentijds openbreken en verlengen van zijn volgend seizoen aflopende contract. De nieuwe verbintenis loopt tot medio 2005. De partijen vonden elkaar gisteren, waardoor de rust rond de rechtsbuiten kan terugkeren. Van der Meyde vertelde eerder zich niet prettig te voelen met de voortsudderende onderhandelingen, die op niets leken uit te lopen. Totdat partijen elkaar gisteren vonden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
Andy van der Meyde. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
Binnen nu en een week verwacht technisch directeur Leo Beenhakker Richard Witschge op z'n kantoor om te zeggen dat hij zijn doorlopend contract in Amsterdam mag uitdienen. Tenminste, vanuit Alaves liet de middenvelder weten volgend jaar bij de A-selectie te zitten. In Amsterdam wensen ze daar geen voorschot op te nemen. "Ik wil hier eerst met Witschge over praten", aldus Koeman. "Maar hij is een ander geval dan Aron Winter."

Via een persbericht en de website van Ajax heeft Nikos Machlas officieel zijn excuses aangeboden aan de supporters van de club voor z'n gedrag tegen De Graafschap. Hij gooide toen z'n rouwband -- ter herdenking van het overlijden van oud Ajacied Velibor Vasovic - weg, nadat hij was getackled door Tim Bakens en liet deze vervolgens liggen. "Ik deed het niet uit gebrek aan respect, maar uit frustratie. Een verkeerde actie, waarvoor ik m'n excuses aan de supporters aanbied."

Nando Rafael, spits van de A-junioren van Ajax, heeft een contractaanbieding van de club op zak. Hoewel Rafael graag wil tekenen, moet hij wachten tot hij over de benodigde papieren beschikt om in ons land te blijven en te werken. Afgelopen winter wilde hoofdtrainer Ronald Koeman hem al meenemen naar het trainingskamp in Portugal maar moest daar van afzien omdat Rafael, acht jaar geleden vanuit Angola in Nederland gearriveerd, niet in het bezit was van een paspoort.

Steven Pienaar is door de nieuwe Zuid-Afrikaanse bondscoach Sono uitgenodigd voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië. De Ajacied die de laatste weken furore maakt, vertelde eerder liever niet naar Zuid-Afrika te reizen voor een oefeninterland, omdat Ajax voorgaat. Tegen de Saoediërs echter wordt in Italië gespeeld.

Spits Alexis Gavralopoulos is met een bovenbeenblessure teruggekeerd naar Griekenland. De 21-jarige Griek was op proef, maar werd niet goed genoeg bevonden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 16 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.