De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Van Marwijk:
"Er zat meer in"

   
 

EINDHOVEN - Het was een avond om nooit te vergeten. Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal botsten gisteravond twee grootmachten op elkaar in de UEFA Cup. Van de kraker tussen PSV en Feyenoord droop een spanning van jewelste af. Zowel voor de competitie als de strijd om de Amstel Cup werd het gelijk, gisteravond eindigde de unieke confrontatie andermaal gelijk. Feyenoord lachte als laatste, want met de 'draw' in Eindhoven kan volgende week de 'Road to Rotterdam', waar op 8 mei de UEFA-Cupfinale plaatsvindt, ingezet worden. De ploeg van Bert van Marwijk heeft dan aan een 0-0 genoeg om de halve finale te bereiken.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
Pierre van Hooijdonk. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
Maar zo ver is het nog niet. Dat besefte ook Pierre van Hooijdonk. 'Big Pete' was het die in blessuretijd van de eerste helft het hoofd koel hield en de Feyenoord-fans met zijn doelpunt in extase bracht. "Hoe belangrijk mijn doelpunt is geweest", hijgde Feyenoords topscorer na afloop, "moet nog blijken. In principe hebben wij de beste kansen. In een uitverkochte Kuip moet het lukken de halve finales te bereiken. Ja, ik ben dolgelukkig, omdat we het bereiken van de laatste vier in eigen hand hebben."

De morele winnaar van dit duel was dus Feyenoord. Een ijzersterke wet in het internationale voetbal leert tevens, dat een uit gescoord doelpunt goud waard kan zijn. Toch rekenden de Feyenoorders zich niet bij voorbaat rijk. "Natuurlijk", vertelde Bert van Marwijk, "is dit een goed resultaat. De ploeg heeft zich vanavond overtroffen. De laatste paar wedstrijden zijn we beter in vorm gekomen. Ik vond ook dat we, gezien de hele wedstrijd, de iets betere ploeg waren."

In het kamp van PSV wist men niet goed raad met het resultaat. Handicap bovendien is de gele kaart van Kevin Hofland van de uitmuntende arbiter Collina. Het betekent dat de international volgende week donderdag op het appèl ontbreekt. "Een streep door de rekening", wist coach Erik Gerets. PSV was door insiders getipt als favoriet, maar in het eigen Philips-stadion leek er wel een deken over de Eindhovenaren te liggen. Op Mark van Bommel na bleven te veel spelers onder hun niveau.

Feyenoord had bij voorbaat schrik van 'Zoef de Haas' Rommedahl, maar ere wie ere toekomt, Tomas Rzasa wist deze Deense wervelwind aardig in toom te houden. Eigenlijk niets bijzonders, daar PSV en Feyenoord op deze historische avond voor elkaar geen geheimen kende. Alles, zoals tactiek, was uitentreuren uitgekauwd, het bijzondere zat hem in het gegeven dat het ging om de eerste stap naar de laatste vier in het UEFA-Cuptoernooi. Internationaal, zo bleek, gelden andere wetten. Feyenoord sprong daar het beste mee om.

Dankzij natuurlijk Pierre van Hooijdonk. 'Big Pete' was voor dit PSV de grote stoorzender en wist zijn internationale optreden met een gave treffer op te sieren. "Dit is geweldig", blies hij na afloop stoom af.

"Wanneer je in de Europa Cup gelijkspeelt", aldus Bert van Marwijk, "moet je daar blij en tevreden over zijn. Ik ben toch iets teleurgesteld, want volgens mij zat er meer in. Desondanks hebben we PSV, toch de ploeg in vorm, goed bespeeld. We toonden lef en hadden controle over de wedstrijd. De 0-1 was verdiend, doch direct na rust betekende balverlies 1-1. Volgens mij was het buitenspel, maar..."

"Daarna kwamen we knap terug en konden we de zaak weer controleren. Al met al zat er meer voor ons in", meende de coach van Feyenoord, die in tegenstelling tot collega Erik Gerets meer reden tot lachen had.

"Het was", vond Gerets, "een wedstrijd die vergelijkbaar was met die competitiewedstrijd in De Kuip. Ik moet ruiterlijk toegeven, dat Feyenoord vanavond beter was; ze toonden meer lef. Wij hebben daarentegen niet gespeeld zoals we gewoon zijn. Een aantal spelers heeft minder gespeeld. Ik moet me verzoenen met dit gelijkspel; het was het maximaal haalbare."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.