De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Alle uitslagen 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  De klad in zakenreizen

door Stan Huygens

   
 

AMSTERDAM - Vroeger gunden ze elkaar het licht in de ogen niet. Nu werken ze samen, althans in de Benelux: The Small Luxury Hotels (SLH). Tijdens een bijeenkomst bij het Amsterdamse SLH-lid, Blakes Hotel werd de nieuwe organisatie geïntroduceerd.

"Ooit was de concurrentie enorm", zei Karel Ooms, directeur van het Belgisch toeristenbureau. Toch slaan de Belgen en Nederlanders nu de handen ineen, met gezamenlijke reclame in folders en op internet.

"De klad zit in de internationale zakenreizen. De hotels mikken nu op particulieren van dichtbij", verklaarde de vriendelijke Brit Kenneth Sharp, binnen de SLH-directie verantwoordelijk voor de ongeveer 150 leden in Noord-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "Voorheen waren onze Benelux-hotels alleen te vinden tussen de andere leden uit dit enorme gebied."

Onder de Nederlandse SLH-leden was Château St. Gerlach uit Valkenburg aanwezig, van de Limburgse horecamagnaat Camille Oostwegel. "Ons hotel in het Kruisherenklooster in Maastricht laat nog even op zich wachten", zei de nieuwe salesmanager Tamara Weide. "We willen een ondergrondse parkeergarage maken, maar de gemeente ligt dwars vanwege het historische gangenstelsel onder het klooster. Maar Oostwegel rust niet, voordat hij zijn zin heeft."

Landgoed Lauswolt uit Beetsterzwaag werkt ook aan de toekomst. "We verplaatsen de bar naar boven, zodat er een mooi terras bij komt", vertelde Sylvester Ponsen, sinds twee maanden adjunct-directeur. Onderwijsminister Loek Hermans kan zijn borrel dus voortaan buiten nemen. "Hij komt iedere zondag bij ons golfen."

Een van de weinige SLH-gasten die een kijkje kwam nemen was Fred Gerritsen van La Perla Living. Hij doet in onroerend goed, onder meer in Marbella, maar is eigenlijk een concurrent van de SLH. Hij levert namelijk niet alleen appartementen, maar desgewenst verzorgt hij er een complete hotelservice bij. Bedden opmaken, schoonmaken, boodschappen doen, voor alles kan hij zorgen en dat niet in een gehuurde kamer, maar in de eigen woning. Zonaanbidders, onder wie Aad van den Heuvel, betalen een koopsom van ongeveer 300.000 euro. "We denken erover om met deze formule ook in Nederland te beginnen", zei Gerritsen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.