De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 11 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Alle uitslagen 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Staande ovatie na prachtige rumba voor World Latin Trophy-winnaars Krajcer en Lesar
Dans van de liefde
maakt tongen los

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Het Scheveningse Kurhaus was dit weekeinde wederom het sfeervolle decor van de World Trophy Latin American. (Foto: HENK BOUWMAN)
Van onze speciale verslaggeefster SCHEVENINGEN - Op de swingende klanken van de New Metronome Big Band heeft het Sloveense danspaar Matej Krajcer en Jana Lesar met overmacht de 21e editie van de Siebrand World Trophy Latin American gewonnen. In het bomvolle, chique Scheveningse Kurhaus viel echter eindelijk ook weer eens een Nederlands succes te noteren. Voor het eerst sinds de glorietijd van de Zwijssens en Louis van Amstel en Julie Fryer wist een Nederlands paar de finale te bereiken. Bas van de Zanden (21) en Laura Haffner (20) behaalden een verdienstelijke vierde plaats.

"Volkomen terecht", opperde Cor van der Stroet, veelvuldige Nederlands ex-danskampioen en tegenwoordig een gerespecteerd jurylid. "De harmonie tussen dit paar is nu al zo goed. En dan te bedenken dat ze nog maar amper een jaar samen dansen."

Het Nederlandse paar bleef fier overeind in de finale. Met als beloning een vierde plaats in een deelnemersveld van tien paren uit negen landen. "De doelstelling was een plaats in de finale. Dat we vierde zijn geworden, is een droom die uitkomt. Toch garandeert dit niets voor de toekomst. Er zit nog een groot gat tussen ons en de wereldtop."

Dat was tijdens de World Trophy in Scheveningen duidelijk te zien. Matej Krajcer en Jana Lesar uit Slovenië wonnen. Met liefst 22 keer het hoogste cijfer (1), dansten ze onbedreigd naar de titel. De samba, cha-cha, paso doble en jive waren een genot om naar te kijken. Maar de rumba zorgde voor een staande ovatie. De dans van de liefde deed vermoeden dat dit paar ook in het echt een harmonieus koppel is. Niets is minder waar.

Krajcer en Lesar, beiden 24 jaar, dansen voor hun toekomst. Krajcer: "Ik wil later een goede dansleraar worden. Dan moet ik de beste partner hebben en zoveel mogelijk winnen. Lesar is de beste." Sinds vele jaren dansen ze samen. "Als we dansen voelen we elkaar aan, daarbuiten heb ik niets met haar. We kunnen nauwelijks met elkaar praten. Maar als ik wil blijven presteren, heb ik haar toch nodig."

Vooralsnog werpt het 'verstandshuwelijk' zijn vruchten af. Ze staan zesde op de wereldranglijst. Dat ze de World Trophy wonnen, was voor de Slovenen dan ook niet meer dan een leuke opsteker. "Mensen praten nu over ons. Tijdens het wereldkampioenschap later dit jaar kan je dan een steekje laten vallen", aldus Krajcer.

Van de Zanden en Haffner, op dit moment nummer 39 van de wereld, durven hier vooralsnog alleen maar van te dromen. "Wij hebben andere doelstellingen. Op 20 april moeten we Nederlands kampioen worden. Dan mogen we naar het wereldkampioenschap."

Dat wordt volgens de jonge talenten nog een zware dobber. Arjen Mooijweer en Monique Broekmeulen en Neil Jones en Lorna van Dijk gaan de confrontatie niet uit de weg.

Dat er nu talent opduikt, is volgens Van der Stroet alleen maar goed. "We hebben niet zo'n grote kweekvijver om uit te putten als de Oostbloklanden. Dat we nu drie topparen hebben die er alles voor over hebben om goede dansers te worden, kan alleen maar goed zijn voor het Nederlandse dansen."

Uitslag: 1. Matej Kraijcer en Jana Lesar (Slo), 2. Maurizio Vescovo en Melinda Torkgyorgy (Hon), 3. Krysztof Huboj en Ewa Szabatin (Pol), 4. Bas van de Zanden en Laura Haffner (Ned), 7. Neil Jones en Lorna van Dijk (Ned), 10. Arjen Mooijweer en Monique Broekmolen (Ned).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 11 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.