De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 5 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vitesse slim en sluw: 0-2

Van onze sportcorrespondent

   
 

KERKRADE - Van de staande ovatie waarmee Roda JC door de eigen aanhang werd ontvangen, was na de wedstrijd tegen Vitesse niets meer over. De formatie die zo volwassen omsprong met AC Milan, werd door Vitesse keurig uitgecounterd en op een kinderlijk eenvoudige manier in de hoek gezet: 0-2. Een uitslag, die gelet op het programma en de broeierige sfeer rond de uitspraken van bestuurslid Nol Hendriks aan het adres van trainer George Leekens, bijzonder ongelegen komt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Anastasiou zit in de tang.
Aan het incident met bestuurslid en geldschieter Hendriks - deze had in een interview trainer Leekens lui en slap genoemd - wilde de Belg geen woord meer vuil maken. "Daar is alles over gezegd. Die kous is af." Over de nederlaag was Leekens al even duidelijk: "Die nederlaag is het gevolg van onze inspanningen in Italië. Je ziet dat op beslissende momenten net die scherpte ontbreekt om van een kans een doelpunt te maken. Vitesse speelde het slim, viel ver terug en hanteerde met zijn snelle spitsen het counterspel goed. Voor ons is het zaak nu voldoende rust te nemen en de accu weer op te laden, want de komende wedstrijden zijn voor ons allemaal zespuntenwedstrijden."

De ontvangst die Roda JC van de supporters kreeg, deed de ploeg zichtbaar goed. De Limburgers hadden enkele minuten nodig om de realiteit van de Nederlandse competitie op te pakken na de Europa-Cupgebeurtenissen in Italië. De ploeg van Leekens had geen last van naweeën en vanaf het moment dat Amoah zijn kans gekeerd zag, moest Vitesse terug. Niet alleen terug, maar met de rug tegen de muur. Roda JC draaide op volle toeren en Vitesse had een uitstekende doelman Jimmy van Fessem nodig om de zaak enigszins overeind te houden. Met hetzelfde enthousiasme waarmee de thuisploeg kansen creëerde, werden ze ook verprutst. Anastasiou, Vicelich, Lawal en Sonko hadden allang iets aan de score moeten doen, voordat Vitesse plotseling uit de slof schoot. Een snelle aanval via Cornelisse werd van dichtbij door Mbamba afgerond.

Roda JC had weer eens een les in effectiviteit gekregen en kreeg een kwartier pauze ter beschikking om zijn zonden te overpeinzen. Veel meer dan een vrije trap van Luijpers tegen de onderkant van de lat leverde dat niet op. De problemen voor Vitesse ontstonden pas toen Emile Mbamba diezelfde Luijpers met een vuistslag vloerde en vervolgens rood te zien kreeg. Het moment waarop bij de Arnhemmers het weloverwogen temporiseren week voor irritatie en de lijn geleidelijk aan verloren ging. Ook met die situatie ging de ploeg van Leekens verkeerd om. Op jacht naar de gelijkmaker, werd Amoah uit het oog verloren toen deze een pass van de ingevallen Claessens onderschepte en koel de eindstand bepaalde.

"Je ziet lachende gezichten om je heen", aldus Vitesse-coach Edward Sturing, "maar dat lachen had niets met voetbal te maken. Dat was puur het gevolg van het resultaat. We speelden niet goed en Roda JC had genoeg kansen voor de overwininng. Als je die benut, dan vallen de doelpunten vaak aan de andere kant. Zo steekt het nu eenmaal in elkaar. Ik moet mijn spelers evenwel een compliment maken voor hun inzet."

Roda JC - Vitesse 0-2 (0-1). 43. Mbamba 0-1, 79. Amoah 0-2. Scheidsrechter: Van Hulten. Toeschouwers: 12.500. Rode kaart: 69. Mbamba (Vitesse). Gele kaart: Rudge, Zafarin (Roda JC), Sikora (Vitesse).

Roda JC: Kalac; Sonkaya, Vrede (88. Vandenbroeck), Luijpers en Van Dessel; Sonko (46. Soetaers), Vicelich (61. Zafarin), Rudge en Tchoutang; Lawal en Anastasiou.

Vitesse: Van Fessem; Cornelisse, Stefanovic, Knol en Laros; Hofs (46. Levsjenko), Diarra (64. Claessens) en Sikora (87. Van Beukering); Amoah, Mbamba en Fortes.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 5 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.