De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 5 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Site oosterburen neemt Oranje-voetballers op de hak
   
 

INGOLSTADT - Oude tijden lijken te herleven: groot is het leedvermaak van Duitse voetbalfans dat Oranje dit jaar in Zuid-Korea en Japan niet meedoet aan het WK. Om hun westerburen dat nog eens flink onder de neus te wrijven hebben zij sinds kort een speciaal webdomein: Ihr-seid-nicht-dabei.de

Meest gewraakte onderdeel van de internetsite die in de twee weken van zijn bestaan al meer dan 400.000 bezoekers trok, is een online computerspelletje genaamd 'Oranje Shoot'. Vanaf een voetbaltribune kunnen Nederlandse internationals - onder wie met staartvlecht en aërodynamische sportbril duidelijk herkenbaar: Edgar Davids - worden bekogeld met oer-Hollandse waar als haring, kazen en klompen.

Honderden Nederlandermoppen zijn een andere manier om het buurvolk te treiteren. Een hard bewijs voor het bestaan van Duitse humor komt daaruit niet voort, al is er een kleine aanwijzing: wat krijgen Nederlanders als ze voor de derde keer voor hun rijbewijs zakken? Antwoord: Een geel nummerbord.

Uit de talloze grappen blijkt dat de Duitsers vooral onze rijstijl lachwekkend vinden. Daarmee is het volgens hen nog slechter gesteld dan met ons vermogen tot het nemen van strafschoppen na speeltijdverlenging.

Onze stuurmanskunst in combinatie met die vreemde fascinatie voor trekhaken houdt het verkeer op de linker rijstrook van hun Autobahn maar vervelend op, vinden de Duitsers. Geen wonder dus dat 'caravannetje-opblazen' een ander populair spelletje is op de Duitse site. De Nederlander die bij wijze van wraak zijn vizier richt op de VW Kever die het rollende vakantiehuisje voorttrekt, verspilt echter zijn moeite. Het Duitse symbool bij uitstek blijft ook na veelvuldige beschietingen gewoon doorrijden, want alleen de caravan kan onder vuur worden genomen.

Bedenker

"Echt vervelende reacties uit Holland heb ik nog niet gekregen", zegt bedenker van de site Kurt Sigl. "Natuurlijk kunnen de Duitsers er harder om lachen, maar het is me opgevallen dat er toch ook veel bestellingen voor de T-shirts met opdruk 'Ihr seid nicht dabei!' bij jullie vandaan komen."

Duitsland staat volgens Sigl aan de wieg van een heuse Hollandhype. Het gigantische bezoekersaantal op zijn Verarschungssite trok al de aandacht van de commerciële zender Pro Sieben, die hem uitnodigde voor een programma. "Ingolstadt kent een vrij grote Berlijnse gemeenschap. Er vinden veelvuldig wilde feesten plaats. Maar nu worden er voor het eerst Holland-party's georganiseerd." Een fabrikant van voorbehoedsmiddelen gaat bovendien Oranje-condooms op de markt brengen. "Die krijgen als opdruk: Don't touch the Dutch", meldt de Beier enthousiast.

Maar de Nederlanders laten niet met zich spotten. Op de site hebben de eersten van hen al geïnfiltreerd en uiteraard kennen zij de zwakke plek van hun tegenstander. Uitgerekend in de afdeling 'Grappen' stuiten de Duitsers op hevig verzet. De Nederlanders weten ook dat oude verwijten harder aankomen dan nieuwe. Een Duitser die naar de actualiteit grijpt en meent dat de Nederlanders na Máxima alleen nog internationale voetbalwedstrijden kunnen winnen door nog meer Argentijnen aan te trouwen, krijgt als repliek: 'Beter één Argentijn in Nederland, dan vijfhonderd Duitsers in Argentinië.'
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 5 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.