De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 5 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Justitie Italië
start onderzoek
tegen Davids


Sarah : "Hij trapte vol in mijn gezicht''

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Edgar Davids komt aan bij het advocatenkantoor van mr. Gerard Spong aan de Keizersgracht in Amsterdam. De Juventus-voetballer arriveerde gisteren in Nederland. Twee weken geleden deed zijn ex-vriendin Sarah H. in Amsterdam aangifte tegen hem wegens zware mishandeling en bedreiging met de dood. Justitie in Italië wil nu een eigen onderzoek beginnen tegen Davids. Zij heeft Sarah H. gevraagd om ook in Italië aangifte tegen Davids te doen. (Foto: De Telegraaf)
door John van den Heuvel AMSTERDAM/ TURIJN - Justitie in Italië staat op het punt een eigen strafrechtelijk onderzoek te beginnen tegen Edgar Davids vanwege mishandeling van zijn ex-vriendin. Officier van justitie Guarinello uit Turijn heeft gisteren telefonisch contact opgenomen met de advocaat van het slachtoffer, mr. A. Moszkowicz met het verzoek zo spoedig mogelijk - liefst nog deze week - met Sarah H. naar Italië te komen. De aanklager wil dat de vrouw ook in Turijn aangifte doet tegen de Juventus-voetballer, zodat justitie stappen tegen hem kan nemen. Twee weken geleden deed Sarah H. al in Amsterdam aangifte tegen Davids wegens zware mishandeling en bedreiging met de dood.

Edgar Davids is gisteren overigens in Nederland gearriveerd, vermoedelijk voor overleg met zijn advocaat. Davids had gisteren omstreeks 17.00 uur een afspraak op het kantoor van zijn raadsman mr. Gerard Spong.

Advocaat Moszkowicz bevestigt dat hij gisteren door officier van justitie Guarinello is benaderd. "Het verzoek wordt door mijn cliënt heel serieus in overweging genomen, maar voordat we de stap nemen moet eerst duidelijk zijn wat de juridische consequenties voor de Nederlandse strafzaak zijn", aldus Moszkowic.

Volgens internationaal recht is het zo dat indien twee landen afzonderlijk een strafrechtelijk onderzoek verrichten naar dezelfde strafbare feiten, uitwisseling van gegevens tussen politie-instanties - bijvoorbeeld in het kader van een rechtshulpverzoek - niet meer mogelijk is.

Moszkowicz: "We willen voorkomen dat het Nederlandse onderzoek, waar mijn cliënt veel vertrouwen in heeft, op wat voor manier dan ook wordt belemmerd."

Volgens Sarah H., een 23-jarige Amsterdams fotomodel, die een tweejarig zoontje heeft van Davids, is zij de afgelopen jaren minstens zeven keer door hem in elkaar geslagen en heeft de Oranje-internationaal een keer haar keel dichtgeknepen, waardoor ze het gevoel kreeg te worden gewurgd.

De zware mishandelingen, die vaak letsel tot gevolg hadden, hebben zich volgens haar in Diemen en in Turijn voorgedaan. De laatste keer was volgens haar op maandag 11 februari in de Distelvlinderstraat in Diemen, waar ze op straat door Davids vol in haar gezicht werd geschopt. Dat was twee dagen voordat de voetballer moest aantreden voor de interland tussen Oranje en Engeland in Eindhoven.

Sarah H. stond naar eigen zeggen al een half jaar geleden op het punt aangifte te doen tegen Davids, maar werd daar toen van weerhouden door mr. Spong, de huidige advocaat van haar ex-vriend. Spong belde na haar telefoontje direct naar Davids om te zeggen dat zijn vriendin op het punt stond naar de politie te gaan. De voetballer oefende vervolgens zoveel druk uit op Sarah dat zij van aangifte afzag. Volgens Spong was Davids toen al cliënt van hem en stond het hem vrij over de inhoud van het gesprek naar buiten te treden. Sarah H. ontdekte dat Davids in die periode door Spong werd bijgestaan. "Mr. Spong kende de advocaat die Davids bijstond in de nandrolonaffaire. Via die advocaat is hij na mijn telefoontje in contact met Davids gekomen", zegt Sarah H.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 5 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.