De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Opening wielerseizoen
in ban van dopingrel

   
 

GENT - Over de wedstrijd werd nauwelijks gesproken, over de affaire 'VdB' des te meer. Omloop het Volk dreigt overschaduwd te worden door de dopingrel rond Frank Vandenbroucke. Rabobank-ploegleider Theo de Rooij noemde het een mediaspektakel en bij het hotel van de geplaagde Domo-Farm Frites in Waregem bleek het inderdaad een mediacircus te zijn. De ploeggenoten van de eergisteren ontslagen Vandenbroucke hadden de opdracht gekregen om niet meer over de kwestie te praten.

Ploegmanager Patrick Lefevere wilde wel nog reageren. De ontgoocheling had de West-Vlaming nog niet verwerkt en het was zichtbaar moeilijk voor hem om weer tot de dagelijkse realiteit over te stappen. "Ons wreken in de Omloop is het belangrijkste wapen om deze affaire zo snel mogelijk van ons af te zetten. Iedereen is aangeslagen. Met de renners heb ik al lange tijd om de tafel gezeten. Er moet toch over gesproken worden. Zo hoop ik het moreel weer enigszins op te peppen."

Ook tactisch zal het voor de ploeg in Omloop Het Volk niet gemakkelijk zijn om de klap op te vangen. "Op de laatste training maakte Vandenbroucke een ongelooflijk sterke indruk", vervolgt Lefevere. "Maar dat deed de hele ploeg. Daarom verwacht ik veel van Het Volk. Het zou te makkelijk zijn om deze affaire als reden te gebruiken wanneer we slecht rijden."

Vandenbroucke dook donderdagavond onder. Zijn manager Paul de Geyter kwam hem en zijn vrouw Sarah uit hun huis in Lebbeke halen, waarna ze naar een onbekende bestemming verdwenen. Overigens maakte het parket van Dendermonde gisteren bekend dat er bij de huiszoeking bij Nico Mattan geen verboden middelen werden gevonden. Wel moest hij een bloed- en urinetest ondergaan waarvan de resultaten nog niet bekend zijn.

Domo-Farm Frites heeft gisteravond in het hotel bezoek gehad van de federale politie. De dopingcontrole had plaats een dag nadat justitie in België Domo-coureur Frank Vandenbroucke officieel had beschuldigd van het bezit van verboden middelen. Domo-teammanager Patrick Lefevere maakte zich echter niet druk over de controle. "Voor ons is dit een gewone zaak. Dit heeft niets te maken met Vandenbroucke. Het is geen inval, maar een controle buiten competitie."

Johan Lammerts is komend jaar de wielerbondscoach van de neo-amateurs. De 41-jarige oud-renner is de opvolger van Hennie Kuiper.

Samenstelling Ploegen Omloop het Volk. Rabobank: De Jongh, Kroon, Pronk, Boven, Boerman, Wauters, Hayman en Nys. Domo-Farm Frites: Knaven, Koerts, Van Heeswijk, Museeuw, Cretskens, Casani, Milesi en Wadecki. BankGiroLoterij: Voskamp, Van der Kooij, Löwik, Reinerink, Schmitz, Sweet, Van Velzen en Van der Ven.

Ronde van Valencia. Vierde etappe, Tavernes - Sommet de Campello: 1. Di Luca (Ita) 148 km in 3.55.48, 2. Basso (Ita), 3. Zülle (Zwi), 5. Boogerd (Ned) 0.18, 8. Dekker (Ned) 0.34. Algemeen klassement: 1. Colom 16.38.12, 2. Di Luca, 3. Basso, 6. Boogerd 0.18, 8. Dekker 0.26.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.