De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Opkikker doet Feyenoord goed
   
 

ROTTERDAM - De meesterlijke overwinning op Glasgow Rangers heeft Feyenoord na een week vol sores een kick gegeven voor de klassieker morgenmiddag om 13.00 uur in de ArenA tegen Ajax. Lang konden de Rotterdammers, die veel goodwill kweekten bij hun fans, niet stilstaan bij het behalen van de kwartfinales van de UEFA Cup. In Amsterdam moeten er punten gepakt worden om in de race voor de landstitel te blijven.

Inmiddels is Feyenoord druk doende voor de Europese tweestrijd met PSV. Na het weekeinde treffen de managers Hans Hagelstein van Feyenoord en Peter Westerlaken van PSV elkaar in verband met de kaartverkoop voor het eerste duel in Eindhoven (14 maart) en de return (21 maart) in Rotterdam. Het bevreemdt beide clubs overigens dat de UEFA reeds voor de EC-duels PSV-Leeds United en Glasgow Rangers-Feyenoord lootte voor de kwartfinales. Normaliter vindt zo'n 'draw' de vrijdag na de wedstrijden plaats. Een signaal, dat dit evenement door de hoge heren van de UEFA niet al te serieus wordt genomen.

Feyenoord, dat ook voor de competitie nog in Eindhoven tegen PSV speelt (14 april), werd eind januari nog door hetzelfde PSV uit de Amstel Cup geknikkerd. Na de officiële speeltijd en verlenging (1-1) moesten strafschoppen voor een beslissing zorgen. In deze loterij zegevierde tenslotte de ploeg van Erik Gerets. Voor de competitie bleef het in De Kuip dit seizoen 0-0.

Feyenoord zal voor de kraker tegen Ajax geen trainingskamp beleggen. De selectie bereidt zich in Rotterdam voor. Gistermiddag onderging de selectie een lichte hersteltraining, vandaag volgt de laatste oefening voor de klassieker. In nagenoeg dezelfde formatie als tegen de Rangers zal Feyenoord in de uitverkochte ArenA aantreden. De enige vraag is wie er voor Jon-Dahl Tomasson (geschorst tegen de Schotten) moet wijken. Een luxeprobleem voor Van Marwijk, die waarschijnlijk het aanstormende talent Robin van Persie (18) in eerste instantie naast zich op de bank houdt. Ook Patrick Paauwe is van de partij. De verdediger, die donderdagavond rood kreeg, wacht een schorsing van een of twee duels en mist in het slechtste geval de beide Europese duels in de kwartfinale tegen PSV.

Ajax: geblesseerd: Van der Vaart, Heitinga, Vierklau, Cruz.

Feyenoord: geblesseerd: Collen, Van Haaren, De Haan, De Visser, Van Gobbel.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.