De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 2 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street jubelt

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street heerste gisteren een jubelstemming. Voor de eerste keer in 19 maanden kon de verwerkende industrie groeicijfers bekendmaken en beleggers hadden daar halsreikend naar uitgekeken. De Dow Jones-index eindigde uiteindelijk 262,73 punten (2,6%) hoger op 10368,86, en de Nasdaq Composite 71,26 punten (4,1%) op 1802,75.

De Dow Jones-index bereikte gisteren het hoogste niveau in zes maanden na een stortvloed van macrocijfers. Zo namen zowel het persoonlijk inkomen als de consumentenuitgaven in januari van dit jaar sterker toe dan verwacht. Het enige vuiltje aan de lucht was het consumentenvertrouwen: dat nam de afgelopen maand enigszins af.

Het waren vooral de technologiewaarden die mooie winsten konden bijschrijven. Halfgeleiderfondsen kregen er procenten bij na goed nieuws van Novellus. Die maakte melding van tekenen van herstel en stelde de verwachtingen voor het eerste kwartaal van dit jaar opwaarts bij. Het verlies zal geringer zijn dan aanvankelijk werd verwacht, aldus Novellus: beleggers vonden het prachtig.

Hardware- en internetaandelen profiteerden van een opwaartse bijstelling van een analistenadvies voor Yahoo. Het internetportaal zou kunnen profiteren van een verbetering van de advertentiemarkt en de economische vooruitzichten in het algemeen. Yahoo zelf, AOL Time Warner en Ebay: ze kregen er allemaal procenten bij.

Zelfs netwerkleverancier Cisco deed het goed, ondanks negatieve uitlatingen van analisten van JP Morgan. JP stelde gisteren zijn winsttaxaties per aandeel voor Cisco neerwaarts bij, niet alleen voor 2002, maar ook voor 2003. Volgens de analisten van JP Morgan zullen de investeringen door het bedrijfsleven in netwerkapparatuur verder terugvallen dan eerder reeds werd aangenomen. Daarmee komt de winstgevendheid van Cisco in het derde en vierde kwartaal van dit boekjaar verder onder druk.

Woensdag moest het aandeel Cisco wel heel erg terug nadat analisten van Wachovia hun winsttaxaties voor het fonds drastisch verlaagden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 2 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.