De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  ING koploper op Damrak
   
 

AMSTERDAM - Vooral door positieve signalen uit de Verenigde Staten werd op de beurs in Amsterdam gisteren het negatieve sentiment doorbroken. De AEX-index stond lang op verlies. Nadat de groei van de Amerikaanse economie echter boven verwachting bleek, steeg de belangrijkste Amsterdamse graadmeter alsnog 0,5% tot 494,91.

ING was een van de koplopers. De bankverzekeraar maakte bekend over 2001 een 6,1% hogere winst te hebben geboekt van €4,25 miljard. Het bedrijf onthield zich van een winstverwachting voor dit jaar. De beurskoers van ING steeg met 5,5% op €27,49.

Beleggers denken kennelijk dat er weer muziek in ING zit, stelt publicist Hans Amesz op de internetsite DFT.nl. Een jaar geleden schommelde de koers nog tussen €35 en €38. De vraag is of het aandeel ING de weg omhoog weer kan vinden. "Volgens alle traditionele maatstaven moet het antwoord ja zijn want de koerswinst-verhouding bedraagt nog geen 13 en het dividendrendement is ruim 3,5%", aldus Amesz. ING is bovendien positief gestemd over de economische vooruitzichten voor het komende jaar.

Uitgever Wolters Kluwer maakte bekend zijn dochteronderneming Bohn Stafleu Van Loghum te verkopen dat actief is op het gebied van de gezondheidszorg. Dat hoort niet langer tot de kernactiviteiten van de uitgever. Ook vakbladuitgever Ten Hagen & Stam staat om die reden in de etalage. Daarvoor hebben zich inmiddels enkele kopers gemeld. Het aandeel koerste 0,6% hoger op €24,90.

Marktkenners maakten zich gisteren druk over de onduidelijke cijferbrij die tmt-coryfee CMG afgelopen week beleggers voorschotelde. Daarbij werd gewezen op de vreemde omstandigheid dat het bedrijf bij een verlies toch een positieve winst per aandeel presenteert. En dat allemaal in Engelse ponden. Het bedrijf laat het domweg na te 'vertalen' in euro's en wekt daarmee op zijn zachtst gezegd de indruk dat de continentale aandeelhouder vooral voor spek en bonen mee doet, aldus de specialist. Kennelijk smeekt de CMG-belegger om onduidelijkheid, want de koers steeg net als woensdag. Nu met 4,2% tot €4,01.

Amstelland noteerde 0,2% hoger op €6,61. De projectontwikkelaar investeert €200 miljoen in een nieuw industrieterrein in Hengelo, dat uiteindelijk werk moet bieden aan 2000 mensen. Het gaat om de gronduitgifte en ontwikkeling van bedrijvenpark Westermaat Campus. Samen met de gemeente zal Amstelland beheerstaken zoals beveiliging en afvalverwerking, het zogeheten parkmanagement, uitvoeren.

Havenconcern Vopak presenteerde bedroevende jaarcijfers. De winst kelderde van €160,1 miljoen tot €35,6 miljoen. Het opslag- en tankbedrijf waagde zich niet aan een prognose. Analisten van ABN Amro merkten daarbij op dat de balans van Vopak in een slechte staat verkeert, maar zagen daarin geen reden het beleggingsadvies aan te passen. Dat blijft op 'houden' staan. Het aandeel viel met 2,0% terug tot €20,43.

Het slechte nieuws bij Randstad verplaatst zich van de Verenigde Staten naar Duitsland. Reden voor analisten van Theodoor Gilissen Bankiers om de winsttaxaties voor de uitzender te verlagen. Als gevolg van voor Randstad vervelende wetgeving daalde de omzet in Duitsland vorig jaar met 11%. Op de beurs verloor Randstad 1,9% op €13,15.

Bij Deutsche Bank heeft men het koersdoel voor de aandelen Boskalis Westminster neerwaarts aangepast van €40 tot €33. Analisten van de bank voorspellen een overcapaciteit op de baggermarkt. Daarmee komt het koersdoel onder de huidige beurskoers van €35,50 te liggen. Het aandeel Boskalis dikte gisteren overigens met 0,5% in waarde.

Ten Cate zag de winst vorig jaar omslaan in een verlies. De voormalige textielreus verwacht dit jaar een ommekeer te kunnen maken, en dat beloonden beleggers alvast met een koerssprong met 5,4% tot €25,20.

Ook adviesbureau Magnus belandde in de rode cijfers. Maar dit bedrijf wist wel op de beurs te profiteren. De beurskoers dikte met 8,8% aan tot €1,49.

Richard van de Crommert



 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.