De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Gewelddadige dood
van Meike in GTST

door Henk van der Meyden

   
 

AMSTERDAM - Er vallen harde klappen vanavond in Goede Tijden Slechte Tijden tussen de liefdesrivales Janine (Caroline de Bruin) en Meike (Robine van der Meer). Dat tonen deze exclusieve foto's van de aflevering van vanavond, waarmee een der best bewaarde soapgeheimen nu onthuld wordt.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x340, 31kb)
Dit zijn de laatste minuten van MEIKE in GTST, (links) gespeeld door Robine van der Meer, die u vananvond kunt zien op tv. De bloederige climax van Meike's bewogen GTST-leven. Liefdesrivale Janine (Caroline de Bruin) rekent op harde wijze met haar af. ROBINE VAN DER MEER neemt met deze vechtpartij knallend afscheid van haar rol. Wel blijft ze werken in de tv-wereld, ze is benaderd om twee programma's te presenteren. "Maar", zo zegt ze, "Ik heb de smaak te pakken gekregen van acteren en daar ga ik mee door."
Bij deze 'cat-fight' op volle zee grijpt Janine op een zeker moment naar een mes en dat zal leiden tot het trieste einde van MEIKE in GTST. Want dit is de schokkende manier waarop Robine de serie voor altijd verlaat. "Ik wilde een knallend einde", aldus Robine, die open laat of zij wordt doodgestoken vanavond of verdrinkt, maar dood gaat deze mooie sexy Meike hedenavond. In een exclusief gesprek onthult ROBINE aan HENK VAN DER MEYDEN de achtergronden van haar tv-dood.

Tv-kijkend Nederland zal vanavond voor altijd afscheid nemen van de sexy MEIKE, oftewel actrice ROBINE VAN DER MEER in de soap GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN.

Robine zal op - wat zij zegt - 'heftige wijze' uit deze serie verdwijnen.

Op deze pagina met exclusieve foto's krijgt men al een voorproefje van Meikes laatste minuten! Het was tot nu toe het best bewaarde geheim van soapland op welke wijze Meike uit beeld zou verdwijnen. Maar op deze foto's ziet men dat zij in een keihard gevecht gewikkeld is met haar grote rivale JANINE, vertolkt door CAROLINE DE BRUIN.

Caroline trekt na een knokpartij op volle zee, waarbij de twee vrouwen elkaar letterlijk in de haren vliegen, op een zeker moment een mes. En dan volgt er een bloederige climax, die tot het trieste einde van Meike zal leiden.

"De vechtscène is heel realistisch geworden", aldus Robine gisteravond. "Na afloop zaten Caroline en ik helemaal onder de schrammen en blauwe plekken."

De vechtpartij vindt plaats op een boot op zee vlak voor de kust van Curaçao. Hoe Meike, die na de gijzeling van Janine achter de tralies ging, plotseling in Curaçao kan opduiken, wordt ook vanavond onthuld in deze tot nu toe denk ik spannendste GTST-aflevering van dit tv-seizoen.

Knokpartij

Het wordt een echte 'cat-fight' die herinneringen oproept aan de knokpartij tussen JOAN COLLINS als Alexis en LINDA GRAY als Sue Ellen in de serie Dynasty. Die aflevering trok heel hoge kijkcijfers en zal de makers van GTST zeker geïnspireerd hebben.

Linda en Joan hadden bij hun scène echter het voordeel te beschikken over een echte instructeur. Robine en Caroline moesten hun gevecht zelf uitwerken. ROBINE: "Het stond natuurlijk aangegeven in het script dat wij elkaar op de boot te lijf moesten gaan en dat Janine tenslotte een mes pakt waarmee ze mij te lijf gaat, maar de manier waarop moesten we zelf uitwerken. Samen hebben we die scène op het strand van Curaçao geoefend en Nederlandse toeristen die ons herkenden en ons zo in de weer zagen, keken er raar van op. Twee actrices die met elkaar knokken, dat zie je tenslotte niet iedere dag.

Maar de repetitie is wel nuttig geweest", vervolgt Robine, "hoewel je voor zo'n gevecht op het strand natuurlijk veel meer ruimte hebt dan op een zeilschip. Daar moesten we ons wel aanpassen, maar de scène stond er gelukkig goed op."

Na afloop was er nog een leuke afscheidsparty voor Robine, maar ook voor uitvoerend en creatief producent IDSE GROTENHUIS, die dit seizoen toch voor heel hoge kijkcijfers zorgde en de serie een facelift heeft gegeven waarbij relaties een grotere rol speelden. En dat leidde min of meer tot de dood van Meike, want Meike en Janine werden echte liefdesrivales.

Nadat LUDO (ERIK VOGEL) Janine eerst bedroog met Meike keerde hij toch weer bij haar terug en stuurde Meike de laan uit. Robine: "Ludo heeft me in de serie heel wat aangedaan. Hij heeft me laten ontvoeren, toen was er de babyruilaffaire en ik kreeg een miskraam. Ja, ik heb heel wat ellende meegemaakt. En nu dat de confrontatie met Janine, die niet verwacht dat ik daar ineens verschijn."

ROBINE is zelf blij met dit sensationele einde vanavond. "Ik had de productie gevraagd of ik op een werkelijk knallende manier afscheid zou mogen nemen van de serie. Dat beloofde men en ze hebben woord gehouden. Dit 'afscheid' zal denk ik veel stof tot gesprek opleveren."

Robine van der Meer, die voor zij gecast werd voor de rol van Meike een internationaal topmodel was, die voor haar werk over de hele wereld reisde, wil na GTST bezig blijven in de tv-wereld. Zij volgt op het ogenblik een cursus presentatie op de Media Academie en nu al voert zij gesprekken over twee programma's die zij zou gaan presenteren. "Maar", zegt Robine, "ik heb ook de smaak te pakken gekregen van het acteren. Ik heb in mezelf geïnvesteerd door acteerlessen te nemen en daar ga ik mee door." Robine heeft nu privé-lessen. "Ik wil mijn horizon blijven verbreden", zegt ze. "Presenteren lijkt me leuk, maar ik wil toch ook als actrice actief blijven."

Robine oogt uitermate geschikt voor het witte doek en met de opleving van de Nederlandse film lijkt het logisch dat zij binnenkort ook in een of meerdere films te zien zal zijn.

Ze is ondanks alle liefdesescapades in GTST privé nog een vrouw alleen. "Nee, er is geen man in mijn leven op het ogenblik", zegt ze. "Ik zou echt wel weer eens een keer verliefd willen worden."

Welke eisen stelt zij aan een man?

Ze glimlacht en zegt: "Hij moet zelf iets bereikt hebben, een eigen leven hebben. Belangrijk is dat hij mij vrij laat. Je moet elkaar - hoeveel je ook van elkaar houdt en hoe verliefd je ook bent - nooit verpletteren in een relatie. En ik hou van een man met een groot gevoel voor humor", aldus de mooie sexy ROBINE, die dezer dagen dertig is geworden, een leeftijd zegt ze "waarop je zekerder van jezelf bent en weet wat je wilt. Ik ben er nu aan toe echte keuzes te maken in mijn leven."

Eén keuze heeft ze al gemaakt, zoals men vanavond kan zien. Ze nam voor altijd afscheid van MEIKE. Er zal denk ik voor haar veel leven en veel succes komen na GTST!




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.