De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 maart 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Musical Grace ter ziele
   
 

door Marco Weijers AMSTERDAM - Theaterproducent Bert Maas heeft gisteren met onmiddellijke ingang de voorstellingen van Grace stopgezet, nadat vorige week al door een schuldeiser het faillissement was aangevraagd. De musical over het leven van prinses Gracia van Monaco kampte al sinds de première op 25 oktober vorig jaar met tegenvallende bezoekersaantallen. Niet alle medewerkers werden op tijd op de hoogte gesteld van de beslissing ermee op te houden. Een deel van hen stond gisteravond voor de dichte deur van het speciaal gebouwde Grace Theater in Amsterdam Zuid-Oost.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 12kb)
Medewerkers van de musical overleggen voor de dichte deur van het speciaal gebouwde Grace-theater in Amsterdam Zuid-Oost. (Foto: anko stoffels)
"We staan in de kou en met lege handen'', zegt acteur Rob van de Meeberg, die samen met de eveneens aanwezige Frits Lambrechts de sleutelrol van Hitchcock vertolkte. "Ik kreeg vandaag het persbericht per fax. Dat is niet de manier om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Ik ben dus gewoon gekomen om mijn werk te doen, maar dat is door die dichte deur onmogelijk. We worden voor een voldongen feit gesteld. Het nare is dat we niet eens bewust onze laatste voorstelling hebben kunnen spelen. Dat maakt me kwaad en verdrietig."

Geëmotioneerd laat hij later in een korte speech hetzelfde weten aan de rest van de kleumende medewerkers. "We hadden zo graag nog één keer samen willen vonken en fonkelen. Wij hebben er, soms tegen beter weten in, het beste van gemaakt. Wíj hoeven ons nergens voor te schamen."

De toegestroomde medewerkers vroegen zich af of ze hun salaris nog wel betaald zouden krijgen. En waarom Bert Maas er zelf niet was. Ze moesten het doen met een briefje op de gesloten deur: 'excuses voor het ongemak. De directie.'

Zakenman Bert Maas tilde Grace vorig jaar als betrekkelijke buitenstaander van de grond en pompte miljoenen in de musical. Seth Gaaikema schreef de teksten, de Amerikaanse componist Cy Coleman tekende voor de muziek en voor de hoofdrollen werden grote namen aangetrokken als Ernst Daniël Smid, Joke de Kruijf, Rob van de Meeberg en Frits Lambrechts. Het mocht niet baten. Volgens de woordvoerster is de schuld inmiddels 2,7 miljoen euro.

Wie al kaarten heeft aangeschaft voor een van de afgelaste voorstellingen kan die volgens Maaster Theaterproducties terugsturen. De productiemaatschappij zegt dan te zullen proberen een regeling te treffen. Een woordvoerster wilde nog niet zeggen of dit ook 'geld terug' betekent.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 maart 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.