De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 28 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Capiot met glimlach
naar het werk

   
 

RIJSSEN - Als coureur was Johan Capiot een getruct man. Als ploegleider van BankGiroLoterij probeert hij zijn trucs, maar natuurlijk ook zijn ervaring en kennis op zijn renners over te brengen. Eén van de trucs die hij verleden seizoen probeerde uit te halen miste zijn doel.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 21kb)
Johan Capiot.
Ook dit jaar is BankGiroLoterij een team uit de tweede divisie, terwijl Capiot nog zo had gedreigd te vertrekken als de Trade Team I-status niet gerealiseerd zou worden. Aan de vooravond van de Omloop Het Volk die hij twee keer won, vertelt de Belg over zijn werk in de marge.

Zoals het een goede truc betaamt, zat in de dreiging van Capiot een flink aandeel bluf. "Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin", zei hij gisteren met een ondeugende glimlach op het gelaat. "Ik heb de dingen kunnen doen die ik wilde." Toch steekt de oud-renner niet onder stoelen of banken dat een Trade Team II niet zijn eindbestemming is. "Als renner maar ook als sportbestuurder moet er ambitie zijn. Ik wil wel naar een grotere ploeg, maar ik besef dat daar het werken moeilijker zal zijn. Een bescheiden ploeg kan alleen maar positieve reacties krijgen. Ik vind het lachen als ik de hele koers als tweede of derde wagen kan rijden. Komen af en toe Banesto of Domo naar voren, die zich vervolgens weer moeten laten terugzakken."

Zijn verblijf bij BankGiroLoterij vergelijkt hij met Roland, zijn eerste profploegje. "Net zo'n ploegje als dit", volgens Capiot. Als 21-jarige reed hij met de bescheiden formatie echter wel de Tour de France. "Om daar te mogen starten, hadden ze speciaal Hennie Kuiper en Didi Thurau aangetrokken. Ik ben naar BankGiroLoterij gehaald vanwege mijn negentig overwinningen en de startgelegenheid die ons dat in verschillende koersen nog oplevert."

Bij de loterijploeg voelde Capiot zich direct thuis. "Hier amuseer ik me. En de afspraken worden hier tenminste nageleefd. Bij Farm Frites heb ik dat wel anders meegemaakt. Een hele fijne sponsor, maar met onbetrouwbare mensen in het ploegmanagement. Het is goed dat die van het toneel verdwenen zijn. Bij BankGiroLoterij kan ik werken met gewone mensen en gewone renners. Daar kun je gewoon tegen praten. Tegen een Boogerd of een Dekker hoef ik niet te zeggen wanneer ze zich moeten gaan warmrijden of hoe ze moeten trainen. Hier is daarom veel eer te behalen. Ik vind het fijn om van onze renners één ploeg te maken. Dat is de kunst." In Rijssen werden de renners van BankGiroLoterij gisteren aan het publiek gepresenteerd. Doorgaans een gelegenheid om nauwelijks te verwezenlijken ambities uit te spreken. Capiot weet wel beter. Waar een ploeg als Mapei met 45 zeges ontevreden was, is Capiot met 28 zeges zeer content. "Dat is het verschil tussen een ploeg als Rabobank en een ploeg als de onze. Zij zijn niet snel tevreden, maar als wij net zo'n seizoen hebben als vorig jaar is het geslaagd. Met deze ploeg mag ik de lat niet hoger leggen, want alles was al positief. Daarom moeten we op dezelfde weg verder gaan met evenveel zeges en evenveel punten. Weliswaar in zwaardere koersen. In amateurwedstrijden hebben we niets te zoeken. Als we die doelstellingen halen, moeten de sponsoren zien dat ze hun budget verruimen en dat we volgend jaar met zestien renners kunnen beginnen."

Morgen:

Jans Koerts, Kampioen van de Rampspoed.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 28 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.