De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 22 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Uitdaging op weg
naar St. Andrews

   
 

AMSTERDAM - In deze tijd van veranderingen en vernieuwingen hebben De Telegraaf en Dunhill met het oog op de toekomst de handen opnieuw ineengeslagen. In navolging van het prestigieuze internationale golftoernooi, dat vorig jaar onder de nieuwe naam Dunhill Links Championship van start ging op de wereldberoemde golfcourses van 'The Old Course', Carnoustie en Kingsbarns slaan dit jaar nu ook De Telegraaf en Dunhill na vijftien jaar nieuwe wegen in.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Organisator Piet van Kleef (l) en sponsor Paul van Geuns van Cosmopolitan Cosmetics heffen het glas op de doorstart van de samenwerking tussen De Telegraaf en Dunhill, die de naam Telegraaf/Dunhill Links Challenge draagt. (Eigen foto)
Vanaf nu gaat het evenement, dat als één van de grootste en populairste amateurtoernooien in ons land bekend stond, als De Telegraaf/Dunhill Links Challenge door het leven en daartoe is een nieuwe formule gevonden. Voor de Nederlandse amateurgolfer is de uitdaging er intussen niet minder om. Op zes zogeheten links-banen (duinbanen) in ons land kunnen de uitverkoren leden van de 93 golfclubs, die de A-status achter hun naam dragen, straks strijden om twaalf beschikbare finaleplaatsen. De eindstrijd wordt traditiegetrouw weer gehouden (7 oktober) op de beroemdste baan die de wereld kent: 'The Old Course' in het Schotse St. Andrews.

In totaal twee spelers per club in de handicapcategorieën 0-10 en 10.1-20 mogen de aangeschreven clubs afvaardigen naar de kwalificatiewedstrijden. Die worden gehouden op de links-courses van De Kennemer Golf en Countryclub (maandag 3 juni), Amelandse Golfclub (zaterdag 22 juni), Noordwijkse Golf en Countryclub (zaterdag 13 juli), Koninklijke Haagse Golf en Countryclub (maandag 12 augustus), Texelse Golfclub (zaterdag 17 augustus) en de Domburgse Golfclub (zaterdag 7 september). Absoluut een nieuwe uitdaging voor golfers, die op links-banen (duinbanen) de strijd met de grillige weersomstandigheden en de veelal ongerepte natuur durven aan te gaan.

De clubs kunnen zelf een clubwedstrijd aanwijzen (met een prijzenpakket beschikbaar gesteld door Cosmopolitan Cosmetics), waarin de twee winnaars zich voor deelname aan één van de genoemde zes wedstrijden kunnen kwalificeren. De Telegraaf en Dunhill worden als organisatoren als vanouds terzijde gestaan door Reved International.

Het nieuwe 'format' in ons land sluit naadloos aan bij het internationale evenement in Schotland, dat met een prijzengeld van bijna zes miljoen euro tot het hoogst gedoteerde op de Europese Tour behoort en waarin de pro-am-formule met een hoog 'celebrity'-gehalte vorig jaar, veel wereldsterren (onder anderen Michael Douglas, Hugh Grant, Boris Becker, Bobby Charlton en Marco van Basten) naar de Schotse kust trok.

De zes genoemde banen hebben intussen hun medewerking aan de nieuwe formule toegezegd en de deelnemers (dus twee per club) kunnen zich direct kwalificeren voor de eindstrijd in St. Andrews. Zij dienen de wedstrijd, waarin per baan vijftien single-handicap'ers en vijftien spelers uit de hogere categorie (10.1-20) uitkomen, dan te winnen.

Organisator Piet van Kleef: "Voor de twaalf winnaars liggen onvergetelijke dagen in het vooruitzicht. Op 5 oktober vertrekken zij naar Schotland, waar dezelfde dag nog een oefenronde wordt gespeeld. Een dag later zijn zij getuige van de finale van het Dunhill Links Championship om op maandag op de wereldberoemde Old Course zelf hun finale te spelen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 22 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.