De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
De scherpste prijzen 
bij ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Ontmoet elkaar 
bij Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ook Sluiter met lege handen tegenover Grosjean
Aanval mislukt

Van onze speciale verslaggever

   
 

ROTTERDAM - Toen Raemon Sluiter de loting voor het ABN AMRO-toernooi ter ore kwam, kreeg hij - merkwaardig genoeg - geen apart gevoel van binnen. Een normale zaak? Eigenlijk niet. De Rotterdamse tennisser was namelijk gekoppeld aan Sebastien Grosjean, een Franse topspeler die anderhalve week geleden mede verantwoordelijk was voor de nederlaag van het Nederlandse Davis Cupteam.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Raemon Sluiter leed een nederlaag tegen de Fransman Sebastien Grosjean. (Foto: ANP)
Wat de loting verder zo saillant maakte, was het feit dat Sluiter in het Franse Metz niet de kans kreeg om zijn kunsten te vertonen, aangezien Edwin Kempes van coach Bogtstra de voorkeur kreeg boven de publiekslieveling uit Rotterdam.

Dus was het voor Sluiter gisteren een uitgelezen moment om het ongelijk van de Davis Cupcaptain te bewijzen. De Rotterdammer vocht voor wat hij waard was, maar uiteindelijk stond hij toch met lege handen. Grosjean was op de beslissende momenten net een fractie beter: 7-6 (12-10), 7-6 (7-5). Over en sluiten dus.

Voor Sluiter zelf waren revanchegevoelens niet aan de orde geweest. Hij had de wedstrijd van Kempes tegen Grosjean met belangstelling - én zweet in de handen - gevolgd en zodoende wist hij wat zijn strijdplan moest zijn. Maar van een soort wraak, om het ongelijk van coach Bogtstra te bewijzen, was geen sprake geweest. Althans, hij liet niet doorschemeren dat hij erg teleurgesteld was dat hij op het gravel in Metz niet had kunnen tonen dat hij in elk geval altijd strijdt tot hij erbij neervalt.

Sluiter hield zich na afloop van zijn verliespartij keurig op de vlakte, memorerend dat hij precies had geweten wat hem te doen stond en dat was, op de niet al te snelle baan, aanvallend spelen. "Dat is me redelijk gelukt, maar niet goed genoeg", analyseerde hij zijn nipte nederlaag. "Ik heb misschien op sommige momenten, op zijn tweede service bijvoorbeeld, iets te passief gespeeld. Het gaat op dit niveau tenslotte om een paar puntjes en dan moet je eigenlijk maling hebben aan reputaties. Want het verschil op de ranglijst is natuurlijk wel levensgroot." Daarin had Sluiter volkomen gelijk. De Rotterdammer is de nummer 116 van de wereld, de Fransman neemt een tiende positie in.

Van veel krachtsverschil was echter nauwelijks sprake. Nadat beiden elkaar in het begin van de eerste set eenmaal hadden gebroken, ging de wedstrijd tot de tiebreak gelijk op. In die beslissende dertiende game kreeg zowel Sluiter als Grosjean twee setpunten. Het was uiteindelijk de Fransman die de winst pakte. In het tweede bedrijf kwam Sluiter van 0-2 op 4-2, maar deze voorsprong glipte hem toch weer door de vingers. Opnieuw moest de tiebreak dus de beslissing brengen. En opnieuw draaide het op een deceptie uit, hoewel Sluiter aanmerkelijk beter tegenstand bood dan landgenoot Schalken een dag eerder in zijn tiebreaks had gedaan. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar deze nederlaag is ook niet een héle grote domper. Ik ben goed in vorm, hoewel ik de laatste weken weinig heb gespeeld. Ik ga volgende week naar Hamburg en daarna naar Miami. Lekker een paar weken feesten", bracht hij zijn toehoorders op de persconferentie met de nodige scherts en luim in verwarring.

Welhaast nog opvallender dan de matige prestaties van de Nederlanders is in Rotterdam de invulling van het speelschema. Neem Thomas Johansson die in januari toch maar even de Australian Open won. De Zweed stond gisteren om 11.00 uur in de ochtend geprogrammeerd. En zijn opponent in de finale van Melbourne, de Rus Marat Safin, was op de eerste dag van het toernooi in het middagprogramma weggemoffeld. Van de toppers mocht alleen Tim Henman, die in Australië de vierde ronde haalde, in de avonduren aantreden. Niet echter op 'prime time', want op dat tijdstip bestreed 'veteraan' Jan Siemerink de Kroaat Ivan Ljubicic. De via het kwalificatietoernooi toegelaten Rijnsburgse linkshander stond op de drempel van de tweede ronde, maar wist niet één van de vijf matchpoints die hij kreeg, te benutten: 7-6, 6-7, 6-7.

Venus Williams is volgende week de nieuwe nummer 1 in het vrouwentennis. De Amerikaanse lost maandag haar landgenote Jennifer Capriati af. Ze wordt de eerste Afrikaans-Amerikaanse nummer 1 sinds Arthur Ashe in 1975 bij de mannen.

Rotterdam. Mannen, 965.000 euro. Eerste ronde:

Johansson (Zwe/5) - Arazi

(Mar) 6-4 6-4; Grosjean (Fra/4) - Sluiter (Ned) 7-6 7-6, Kafelnikov (Rus/2) - Boutter (Fra) 6-3 7-5, Robredo (Spa) - Youzhny (Rus) 6-2 6-4.

Programma Nederlanders vandaag: Vanaf 11.00 uur, Center Court, vierde partij (niet voor 19.30 uur): Van Lottum (Ned) - Federer (Zwi/7); Baan 1, derde partij (niet voor 16.30 uur): Haggard/Ullyett (Zaf/Zim) - Haarhuis/Schalken (Ned).

Bogota. Vrouwen, 190.000 euro. Eerste ronde: Suarez (Arg) - Camerin (Ita) 6-1 6-3, Salerni (Arg) - Lamade (Dui) 6-1 6-4, Bes (Spa) - Martinez (Spa) 7-6 4-6 6-3, Srebotnik (Slv) - Koukalova (Tsj) 6-7 6-3 6-4.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.