De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Cees Juffermans vergeet bij
olympisch debuut te stunten

Van onze speciale verslaggevers

   
 

SALT LAKE CITY - Het olympisch debuut van Cees Juffermans kreeg niet het gouden randje waar de shorttracker vooraf op had gehoopt. In de kwalificatierace van de 1000 meter wist Juffermans gisteren in zijn heat niet bij de eerste twee te finishen en dus zit een rol in de kwartfinales er voor hem niet in. Juffermans komt pas volgende week woensdag weer in actie, wanneer de heats van de 1500 meter, Juffermans' favoriete afstand, op het programma staan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 13kb)
Het olympisch debuut van Cees Juffermans kreeg niet het gouden randje waar de shorttracker vooraf op had gehoopt. (Foto: ANP)
Eigenlijk wist de shorttracker uit Stompwijk na de loting al dat zijn 1000-meteravontuur in Salt Lake City geen lang leven beschoren zou zijn. Met de drievoudig wereldkampioen Marc Gagnon en de vijfvoudig Europees kampioen Fabio Carta in zijn heat, moest Juffermans op een klein wondertje hopen om de kwartfinales te bereiken. Een wondertje dat gisteren in het schitterende Delta Center, thuishaven van de Utah Jazz basketballers, uitbleef.

"Echt teleurgesteld ben ik dan ook niet, want ik wist op voorhand dat ik met deze loting nauwelijks uitzicht had op de kwartfinales", aldus Juffermans, die als derde en laatste in de heat eindigde. De Slowaak Matus Uzak, de vierde atleet in de heat van Juffermans, kwam halverwege de iets meer dan anderhalve minuut durende race ten val.

"Wel balen dat het tijdens mijn debuut op de Olympische Spelen in zo'n prachtige hal met bomvolle tribunes niet lukt", aldus Juffermans na afloop van de race. "Toen ik binnenkwam en de geweldige sfeer in de hal proefde, had ik echt even iets van 'gaaf dat ik dit als 20-jarig kereltje uit Nederland allemaal mag meemaken'. Maar nerveus was ik niet, laat staan geïntimideerd."

Op typisch Jufferiaanse wijze was hij vervolgens alweer kritisch over zijn eigen optreden. "Normaal ben ik veel beter, ik zit nog niet op het niveau dat ik aan het begin van het seizoen had. Daarom hou ik geen voldaan gevoel over aan deze race, hoewel ik wel genoten heb van de hele ambiance eromheen."

Afgelopen zondag vierde Juffermans zijn twintigste verjaardag. "Mijn ouders zijn overgekomen en hadden een heel gaaf cadeau meegenomen: een nieuwe akoestische gitaar. Kan ik hier eindelijk weer een beetje muziek maken, dat is echt mijn grootste hobby."

En over het vervolg van het toernooi, waarin Juffermans nog uitkomt op de 1500 en 500 meter: "Ik ben een schaatser die altijd in een toernooi moet groeien. Daarom ook is het zo jammer dat ik in de eerste race al zo'n zware loting had. Een of twee rondes later had ik veel meer kans gehad om die toppers te verslaan. Maar één troost heb ik: op de 1500 en 500 meter kan het in ieder geval niet slechter gaan dan op de 1000 meter."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.