De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Wielerbond schorst
dopingdokter Ferrari

   
 

AMSTERDAM - De Italiaanse sportarts Michele Ferrari, bijgenaamd 'dottore EPO', mag met onmiddellijke ingang geen Italiaanse wielrenner meer behandelen. Naar aanleiding van de verklaringen in het dopingproces in Bologna kwam de Italiaanse wielerbond tot deze conclusie. Afgelopen dinsdag gaf profwielrenner Filippo Simeoni openlijk toe hoe Ferrari hem met de dopingpreparaten EPO en testosteron behandelde.

Ferrari, die EPO al eens vergeleek met sinaasappelsap, wordt door de procureur van Bologna beschuldigd dat hij al jarenlang sporters dopingmiddelen toedient. Zo werkte hij in het verleden onder meer met Tony Rominger, Abraham Olano, Axel Merckx en tegenwoordig nog steeds met drievoudig Tour-winnaar Lance Armstrong.

Armstrong bevestigde in de afgelopen Ronde van Frankrijk dat hij nog steeds met Ferrari contact heeft. Hij beweerde met Ferrari contact te hebben over een eventuele aanval op het werelduurrecord. Na zijn derde Tour-zege sprak Armstrong echter nooit meer over het uurrecord. "Laat de rechtbank het maar beslissen", verklaarde Armstrong destijds. "Ik geloof dat Ferrari onschuldig is en een man van eer is. Hij heeft nooit met mij over doping gesproken. Laat staan het voorgeschreven. Ik heb geen enkele grond om daaraan te twijfelen en zal daarom ook verder met hem blijven werken."

Gisteren reageerde ploegleider Johan Bruyneel uit het US Postal-kamp van Armstrong op deze nieuwe ontwikkeling. "Het proces is nog lang niet afgelopen en daarom is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. Uiteindelijk is het Armstrong zelf die beslist of hij zijn samenwerking met of zijn visie tegenover Ferrari verandert."

Ferrari is overigens een leerling van professor Francesco Conconi, die ook wegens het systematisch toedienen van doping door de Italiaanse justitie wordt achtervolgd.

In zijn eerste wedstrijd van het seizoen heeft wielrenner Mario Cipollini meteen toegeslagen. De Italiaanse rassprinter won de tweede etappe van de Ronde van de Middellandse Zee. In de mist en regen was hij iets rapper dan zijn landgenoot Michele Bartoli, die na 168 kilometer met aankomst in Le Cannet de dagzege naar Cipollini zag gaan.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.