De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Fentener van Vlissingen rukt
in verre reizen op naar top

Van een onzer verslaggevers

   
 

ZEIST - Het internationale zakenreisconcern WorldTravel BTI van de Nederlandse ondernemer John Fentener van Vlissingen is na een grote overname in de Verenigde Staten nu na American Express het grootste reisbedrijf ter wereld.

WorldTravel BTI heeft met de inlijving van reisonderneming McCord een jaaromzet van $500 miljoen toegevoegd, waardoor de totaalomzet dit jaar tot boven de $5 miljard zal groeien.

John Fentener van Vlissingen zei in een reactie: "We slaan met deze belangrijke overname ook tegelijkertijd de weg in van nieuwe activiteiten, zoals vergader- en incentive reizen, waarop ons hele concern zich meer wil gaan toeleggen. Eerder deden we op dat gebied in Frankrijk al een acquisitie."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 13kb)
John Fentener van Vlissingen ...na American Express nu het grootste reisbedrijf ter wereld... (Eigen foto)
Het familiebedrijf McCord, met vestigingen in onder meer Chicago, New York, Los Angeles en San Francisco, heeft het merendeel van de Amerikaanse entertainmentwereld en de filmindustrie als klant, zoals o.a. AOL/Timer Warner, CBS, Universal Studio's, MGM en Dreamworks. "We gaan daarmee nu ook alle verzorging doen die met vips en filmsterren samenhangt; dat gaat van reizen en alle luxe tot beveiliging en vergaderingen over de hele wereld", aldus Fentener van Vlissingen.

De negatieve gevolgen van de economische teruggang en de aanslagen in de VS, waardoor vorig jaar wereldwijd het reizen met 25-35% terugliep, zijn voor zijn reisconcern inmiddels bijna volledig ingelopen. Voor de internationale luchtvaart, die door de crises in grote moeilijkheden raakte, opent die economische thermometer ook weer optimistische perspectieven.

"In de VS blijven de reisactiviteiten bij ons concern nog maar minder dan 2% achter, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De reisactiviteiten in Nederland en de rest van Europa trekken nu ook weer heel duidelijk aan. De mensen gaan er weer op uit, reizen zal ook altijd blijven. Ik heb die stellige overtuiging en dat vertrouwen spreekt ook uit onze nieuwe overneming".

De reisactiviteiten van Fentener van Vlissingen zijn ondergebracht in BCD Holdings, een in 1975 opgericht Nederlands familiebedrijf, actief in de reisbranche en in financiële dienstverlening.

Het bedrijf is statutair gevestigd op Curaçao en is met ruim 9500 medewerkers werkzaam in tien landen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Het bedrijf behaalde in 2001 een omzet van bijna $4 miljard.

In Nederland zijn Airtrade (Vliegwinkels en internetreissites), Rottink Reisburo (110 toeristische reisbureaus) en WorldTravel BTI (zakenreizen) onderdeel van BCD Holdings.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.