De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ben & Jerry's ijs
uit Hellendoorn

   
 

ROTTERDAM - Unilever start in mei van dit jaar met de productie van Ben & Jerry's ijs in Nederland. In de ijsfabriek in Hellendoorn wordt een nieuwe productielijn opgezet voor het hipste ijsje ter wereld. De voeding- en zeepgigant gaat in de Nederlandse ijsfabriek het Ben & Jerry's ijs voor heel Europa produceren, zo zegt bestuursvoorzitter Antony Burgmans desgevraagd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x424, 26kb)
Ben & Jerry ijsssalon
Ben & Jerry's is in Amerika een bedrijf met een grote maatschappelijke betrokkenheid en sociale missie. "Het is niet zo dat we in Nederland het Vermontse ijsbedrijf gaan kopiëren. Wel zal het ijs op een sociaal verantwoorde manier vervaardigd worden", meent een woordvoerder van Unilever.

Ruim een jaar is Unilever bezig geweest om de kwaliteit van het ijs goed te krijgen. Op dit moment wordt er in Hellendoorn een proefproductie gedraaid.

Yves Couette, bestuursvoorzitter van Ben & Jerry's, liet eerder al weten zeer ambitieuze groeiplannen met het merk te hebben. Het huidige aantal winkels van 300 moet binnen enkele jaren verdubbeld zijn. En niet alleen in Amerika, ook in Nederland en andere Europese landen moeten meer ijswinkels komen.

Behalve de nieuwe productielijn van het ijsmerk in ons land wordt ook in Burlington waar het ijsje oorspronkelijk gemaakt wordt, de capaciteit flink uitgebreid. Om in Europa aan de ijsvraag te voldoen haalt het concern in eerste instantie ook nog ijs uit Amerika. Binnen afzienbare tijd moet de totale productie voor Europa in Hellendoorn plaatsvinden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.