De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Resten in tuin mogelijk lichaam Wendela
   
 

AMSTERDAM - De politie heeft gisteren de Huizer architect P.H. (54) voor de derde maal aangehouden. Ditmaal op verdenking van moord of doodslag op zijn vrouw Wendela van der Poel. In de tuin van de man zijn resten aangetroffen die wijzen op een stoffelijk overschot. De 51-jarige Wendela wordt sinds 25 januari van het vorig jaar vermist.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 28kb)
Wendela Graafwerkzaamheden bij de woonboerderij in Huizen.
Het huwelijk van het echtpaar uit Huizen stond al geruime tijd voor haar verdwijning op springen. De beide partners woonden al niet meer samen en Wendela wilde scheiden. Op de dag dat ze verdween had ze een afspraak met haar man om over de boedelscheiding te praten.

Die ontmoeting vond plaats in zijn kapitale woonboerderij aan de Vissersstraat. Wat er toen gebeurde is nog steeds duister, maar toen Wendela vervolgens niets meer van zich liet horen, sloeg haar familie twee dagen later alarm.

Tijdens de zoektocht naar de verdwenen vrouw haalde de politie Gooi en Vechtstreek alles uit de kast. Met de ME werd tevergeefs gezocht op de Blaricummer heide, omdat ze daar volgens getuigen voor het laatst zou zijn gezien. Straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht fotografeerden de Gooise streek en het hele terrein werd door de recherche uitgeplozen. Het leverde niets op. Ook de tuin en de woonboerderij van H. werden meermalen zonder resultaat doorzocht.

Bovendien werd H. vorig jaar al tweemaal aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij Wendela's vermissing, maar hij moest even zo veel keren weer in vrijheid worden gesteld wegens gebrek aan bewijs.

De door verdriet en onzekerheid gekwelde kinderen van het echtpaar en de familie van Wendela raakten in de tussentijd steeds meer overtuigd van de schuld van de architect. Ze vonden zijn afstandelijke houding onbegrijpelijk, hielden waken voor zijn deur om hem tot praten te dwingen, maar een reactie bleef uit.

Onlangs spraken ze hun bange vermoedens nogmaals uit in een programma van Peter R. de Vries. De uitzending leverde meerdere tips op, die gisteren leidden tot graafwerkzaamheden door de technische recherche in de tuin van de architect. Nader onderzoek moet volgens Justitie nu op korte termijn officieel duidelijk maken of het bij de gevonden resten inderdaad gaat om het stoffelijk overschot van Wendela. H. wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een woordvoerster van de familie liet gisteren in een eerste reactie weten te hopen dat er nu eindelijk gerechtigheid plaatsvindt.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.