wo 13 februari 2002








|
![[terug]](/krant/logos/terug.omlaag.gif)
|
D E T E L E G R A A F B I N N E N L A N D
|
|
|
|
Appel slecht voor tanden
|
|
|
|
AMSTERDAM - Onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft uitgewezen dat het suikergehalte van moderne appelsoorten in tien jaar tijd met vijftig procent is toegenomen. Ook Britse tandartsen hebben de aanval geopend op de appel.
Door het hoge suikergehalte kan er volgens de Britten net zo goed worden gesnoept. Een mening die wordt gedeeld door de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde in Den Haag. "De zuren in het fruit tasten het glazuur aan. Daarom is het verstandig het gebit na het eten van een appel of het drinken van vruchtensap direct te reinigen met een glas water", aldus een voorlichter. . |
|
|
zoek naar gerelateerde artikelen
wo 13 februari 2002
|
![[terug]](/krant/logos/terug.omlaag.gif)
|
|
|
|
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
|
|
|