De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 12 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  De nachtmerrie is voorbij
KAREN MULDER UIT KLINIEK!
   
 

AMSTERDAM - Drie maanden nadat zij met een ernstige geestelijke inzinking werd opgenomen in een psychiatrische kliniek in Parijs is KAREN MULDER weer terug in haar Parijse appartement. Het internationale topmodel heeft het heft van haar leven weer in eigen handen genomen. En zij werkt nu hard aan een spoedig totaal herstel en een nieuwe toekomst.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Samen met haar Parijse vriendin Lisa maakt Karen Mulder een wandeling door het Bois de Boulogne.
Karen houdt zich ook stipt aan de regels van de artsen. Zij gaat elke avond vroeg naar bed en staat 's morgens om acht uur op. Een vast levensritme is nu belangrijk. Daarbij fietst zij als echte Nederlandse vaak met haar Franse vriendin LISA door het Bois de Boulogne en ze zwemt veel om ook lichamelijk weer in topconditie te komen na haar verblijf in de kliniek.

Zij geniet duidelijk van haar vrijheid en zag dezer dagen bijvoorbeeld de nieuwe Astrix en Obelisk-film in Parijs.

Veel steun heeft Karen op het ogenblik ook van haar vroegere levenspartner JEAN-YVES LEFUR, met wie zij enige jaren een relatie had. Jean-Yves is na het verbreken van deze relatie altijd een goede kameraad gebleven, die er altijd voor Karen was. Hij was er ook in de trieste periode dat Karen totaal in de war was en in de kliniek moest worden opgenomen.

Karen mocht eerst de kliniek af en toe verlaten om weer aan het normale leven buiten de muren van het ziekenhuis te wennen. Het was toen ook LISA, haar vriendin, die haar daarbij begeleidde. Maar nu is zij dus, zoals het ernaar uitziet, voorgoed ontslagen uit de kliniek, waar zij al die tijd nodig had weer tot zichzelf te komen.

De 33-jarige Karen Mulder had, voordat zij instortte, al afscheid genomen van haar internationale modellencarrière. Jarenlang liep zij de grote modeshows in Parijs en had zij ook een miljoenencontract bij het lingeriemerk Victoria's Secrets.

Zangeres

Toen er een einde kwam aan dit contract zag Karen in dat zij aan een nieuw leven moest gaan denken. Zo waren er besprekingen met platenmaatschappijen die haar graag als zangeres wilden lanceren. Ze was op dat gebied al heel ver met Sony Records.

Maar in die periode raakte zij in een dip, die uitmondde in deze inzinking.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x369, 38kb)
Als echte Hollandse fietst Karen door de Franse hoofdstad.
Hierbij zouden drugs ook een rol gespeeld hebben. Haar vader vertelde eerder in deze krant, dat Karen in een wereld terechtkwam waar cocaïne een rol speelde en dat het gebruik daarvan - zij het incidenteel - er bij haar mede toe heeft bijgedragen tot de crisis, of liever gezegd de nachtmerrie, die haar leven ging beheersen. Maar met Hollandse nuchterheid vecht KAREN MULDER nu voor haar nieuwe leven, waarin haar modellencarrière voorgoed achter haar ligt.

Ze zei eens: "Als ik een dier zou willen zijn, kies ik voor een tijger." Met die instelling is zij tien jaar lang aan de top kunnen blijven van de keiharde en veeleisende internationale modellenwereld, waarin zij dag in dag uit over de wereld vloog om al de aantrekkelijke opdrachten uit te voeren.

Fotostudio's in Londen, New York, Tokio, Parijs en Milaan etc. werden min of meer haar huis. Dat betekende eigenlijk dat ze nooit meer echt tot rust kwam en op het laatst leefde op haar reserves. Toen daar ook nog een relatie met een internationale financier bijkwam, werd dit haar allemaal te veel en stortte zij in.

Maar nu werkt zij hard aan zichzelf, zodat ze weer helemaal goed in haar vel komt te zitten. Ze fietst niet alleen veel, maar traint ook met halters. Elke dag gaat zij een stuk vooruit.

Gelukkig heeft zij goede vrienden en vriendinnen en natuurlijk haar ouders en haar zus Saskia, die haar liefdevol bijstaan.

Meer dan ooit zal Karen nu inzien dat zij behoefte heeft aan echte liefde en echte vriendschap in plaats van de oppervlakkige modellenwereld, waarin het uiterlijk een obsessie kan worden. Die wereld heeft zij nu gelukkig achter zich gelaten!




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 12 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.