De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 5 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tegenslag voor Ronald Waterreus
Ronald Waterreus is de komende twee weken aan bank en bed gekluisterd. De doelman van PSV sukkelt al geruime tijd met de naweeën van een dubbele elleboogoperatie en moest voortdurend zijn rentree uitstellen. Aan de hand van een echo die gisteren in het St. Annaziekenhuis is gemaakt, bleek dat er in het gebied rondom de wond nog zoveel irritatie zit dat Waterreus nu alleen gebaat is bij een periode van absolute rust.
Zelfs de aangepaste looptrainingen die hij sinds januari heeft afgewerkt, komen de genezing niet ten goede. Naar verwachting is Waterreus nog minimaal drie weken uit de roulatie. Hij mist dus wellicht ook het eerste UEFA-Cupduel (donderdag 21 februari) tegen Leeds United.
Kevin Hofland moet eveneens rust houden. De tussenstand na drie onfortuinlijke weken: twee keer een gescheurde wenkbrauw en een hersenschudding. Zaterdag viel Hofland, die al vaker aan zijn hoofd geblesseerd is geweest, na een kopduel in de eerste helft uit. Afgesproken is dat hij twee weken niet mag voetballen, waarmee derhalve een streep wordt gezet door de interland tegen Engeland, volgende week woensdag in Amsterdam. PSV is komend weekeinde vrij.
"Ik maak me geen zorgen, ik ben gewoon iets te snel begonnen", aldus Hofland. "Zodra de pijn verdwenen is, zal ik eerst een beetje gaan lopen en fietsen. En voetballen is misschien ook geen probleem, maar dat heeft weinig zin als ik niet kan koppen. Vandaar dat de eerste wedstrijd tegen Leeds mijn richtpunt zal zijn."
Linksback Jan Heintze, die herstelt van een knieblessure, heeft gisteren voorzichtig de looptraining hervat maar is nog enkele weken niet beschikbaar. Voor de uitwedstrijd tegen RKC voegde Erik Gerets de Braziliaanse aanvaller Marquinho en de Marokkaan Adil Ramzi, net terug uit Afrika, toe aan de selectie.


Martin Jol

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Martin Jol is bij 1. FC Köln een belangrijke kandidaat om de onlangs ontslagen Ewald Lienen op te volgen. De Duitse traditieclub verkeert al lange tijd in degradatiezorgen. Jol verklaarde gisteravond dat hij nog niets vanuit de Duitse Domstad had gehoord en dat hij vooralsnog niet overweegt om RKC te verlaten. "Ik wil juist graag in Waalwijk aan een nieuw team gaan bouwen."

PSV: geblesseerd: Waterreus, Lucius, Heintze en Hofland. Geschorst: Van Bommel. RKC: geblesseerd: Van Wanrooy, Putter, Redan, Nwakire, Franken. Geschorst: Nascimento, Molhoek.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 5 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.