De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 5 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Diamantrover pas na half jaar ontslagen
   
 

door Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries AMSTERDAM - Dennis P., de man die verantwoordelijk was voor de grootste diamantroof ooit gepleegd in ons land, is pas afgelopen zaterdag ontslagen door Gassan Diamonds.

Het bedrijf was simpelweg vergeten P., die werkzaam was op een sleutelpositie binnen de onderneming, de wacht aan te zeggen nadat hij er in augustus vorig jaar vandoor was gegaan met twintig miljoen gulden aan diamanten.

Al die tijd is Dennis P. officieel dus in dienst gebleven. "Pas vorige week kreeg ik via mijn advocaat een brief, waarin mij werd meegedeeld dat ik per 02-02-02 niet meer in dienst zou zijn bij Gassan Diamonds", zegt de 26-jarige Zwollenaar vanuit het Huis van Bewaring in de hoofdstad.

"Vreemd natuurlijk dat dit nu pas gebeurt. Wel was mijn salaris al stopgezet en ik heb ook nooit meer bij Gassan geïnformeerd of dat automatisch inhield dat ik ontslagen was. Eigenlijk ging ik daar wel van uit, tot ik vorige week die brief kreeg. Nee, vanzelfsprekend ga ik geen achterstallig salaris reclameren, hoewel dat formeel misschien wel mogelijk zou zijn. Dat geeft geen pas."

"Het is waar dat we de officiële ontslagbrief pas vorige week de deur uit hebben gedaan", zegt Benno Leeser, directeur van Gassan Diamonds. "We waren het gewoon vergeten. Dom, maar waar. Toen we wisten dat Dennis achter de roof zat hebben we wel direct zijn salaris stopgezet. Ook hebben we zijn toegangspas onmiddellijk geblokkeerd, zodat hij niet meer ons gebouw in kon komen. Tevens hebben we hem afgemeld bij het GAK."

Leeser betreurt het dat hij toen niet de opdracht heeft gegeven Dennis op staande voet te ontslaan. "In eerste instantie ging ik ervan uit dat het was gebeurd, maar ik heb dat eens nagevraagd en toen bleek dat we dat gewoon niet gedaan hebben. Kennelijk is er nergens een lichtje gaan branden dat we de ontslagbrief hadden moeten versturen.

Dat is er dus doorheen geglipt. Natuurlijk wist ik ook niet waar hij uithing, maar ik had gewoon een aangetekende brief naar zijn ouders kunnen sturen. Dan was ons deze blunder bespaard gebleven."

P. heeft overigens besloten geen hoger beroep aan te tekenen tegen de tweeënhalf jaar celstraf die hem inmiddels is opgelegd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 5 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.