De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 28 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  VERNEDERING BARÇA
   
 

BARCELONA - Zelden zal het zo grote Barça zo vernederd zijn als gisteren tegen Osasuna. De tobbende Catalaanse miljoenenploeg verloor thuis van de degradatiekandidaat uit Pamplona (0-1). Maar nog harder dan de fluitconcerten en de witte zakdoekjes moet het olé-geroep van de eigen aanhang in het Camp Nou voor Osasuna zijn aangekomen. Trainer Rexach diende meteen na afloop zijn ontslag in. Iets wat door voorzitter Gaspart werd geweigerd.

De vermeende seksaffaire van vorige week in Madrid en de beschamende nederlaag tegen hekkensluiter Rayo Vallecano werkten door tegen Osasuna. Het toch al geïrriteerde publiek toonde zijn afkeuring met spandoeken in de toon van 'minder wippen, meer voetballen'. Niet bepaald een geste om de eigen spelers een hart onder de riem te steken. En dat viel te merken.

Met Reiziger en Overmars in de basis voor de geschorste Kluivert en Puyol toonde Barcelona dezelfde apathie als in de laatste weken. Het simpel tikkende Osasuna kwam zelden in de problemen. Rivaldo en Saviola waren twee statische zoutpilaren terwijl het middenveld geen fatsoenlijke bal wist te leveren.

In de eerste helft was Barcelona slechts een keer gevaarlijk, maar Yanguas werkte een kopbal van Christanval van de lijn. In de 50e minuut voerde trainer Rexach een van zijn vele onbegrijpelijke wissels uit. Gabri en Xavi maakten tegelijkertijd plaats voor Rochemback en Gerard. Maar behoudens een schot van Rochemback uit een vrije trap, het enige schot tussen de palen van het doel van Osasuna-doelman Unzue in de hele wedstrijd, kwam Barça niet.

In de 71e minuut riep Barcelona het noodlot over zich af. Cocu reageerde zijn opgekropte frustraties af op de benen van de doorgebroken Ivan Rosado en mocht met rood vertrekken. Met tien man stortte Barcelona helemaal in. Frank de Boer verspeelde knullig de bal. Rosado en de Australiër Aloisi wisten het buitenkansje niet te benutten. Uitstel van executie. Negen minuten voor tijd liet Sergi Alfredo ongehinderd lopen waarna de kleine middenvelder door de benen van Reina raak schoot (0-1).

Onder normale omstandigheden zou de zoveelste zeperd en de uitzichtloze situatie het onvermijdelijke vertrek van trainer Rexach tot gevolg hebben gehad. Of zou een internationale vedette als Riquelme morgen op de stoep staan om het collectieve falen van spelers, technische staf en bestuur te camoufleren. Maar zelfs die noodgrepen zijn voor Barcelona niet weggelegd. De club verkeert in grote financiële problemen en kan zich die luxe niet meer permitteren. Vorige maand kon Barcelona niet eens het salaris van de eigen employees betalen, die hun maandsalaris van december met een maand vertraging incasseerden.

Alaves is eveneens van slag. Na de nederlaag in het inhaalduel tegen Rayo Vallecano moest de ploeg uit Vitoria (Witschge en Jordi Cruyff in de basis) opnieuw in het stof bijten.

Mallorca speelde Alaves volledig van het veld (0-4). Athletic Bilbao en Deportivo la Coruna hielden elkaar in evenwicht evenals koploper Real Madrid en Betis Sevilla. Beide duels eindigden in 1-1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 28 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.