De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 24 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bas van de Goor: Geen
angst meer na
kortstondige hersentrombose

Van onze volleybalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - "Ik heb geen angst meer en ik hoef niet te leven met de handrem erop." Aan het woord is Bas van de Goor, de topvolleyballer die eind december plotseling moest vrezen voor zijn carrière. Maandag werd in het Amsterdamse AMC de meest waarschijnlijke oorzaak van de kortstondige trombose in zijn hersenen geconstateerd. De kans op herhaling lijkt minimaal en daarom kan de rossige reus over enkele maanden wellicht al weer aan topsport doen. Voor zijn club, maar misschien ook wel weer voor Oranje.

Afgelopen maandag was de befaamde middenaanvaller meer dan opgelucht. De MRI-scan had een beschadiging aangetoond van een slagader in zijn schouder. En daar zou volgens specialist Jim Reekers de oorzaak liggen van alle ellende in december. Door de vele slagbewegingen was er een vernauwing in dat bloedvat ontstaan en vanaf die plek konden bloedpropjes worden weggeschoten. Meestal gebeurt dat in de richting van de hand, maar bij Van de Goor had zo'n bloedpropje de hersenen bereikt. Tijdens die bewuste training in december was daardoor zo goed als zeker de tijdelijke verstopping van een bloedvat ontstaan. Van de Goor werd toen met verlammingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn situatie na het toedienen van bloedverdunners snel verbeterde.

In Treviso lukte het de Italiaanse artsen niet de oorzaak van het onheil te achterhalen. "Met mijn hart en mijn hersenen was in ieder geval niets mis", vertelt Van de Goor zelf. De artsen schreven drie maanden rust voor en dus had de Nederlander alle gelegenheid om zich in Amsterdam door specialist Reekers te laten onderzoeken. Hij heeft ervaring met vaatproblemen bij topsporters en wilde Van de Goor graag onderzoeken. Maandag bleken de vermoedens van Reekers juist te zijn.

Het beschadigde bloedvat in de rechterschouder werd als de grote boosdoener bestempeld. Een operatie is niet nodig, omdat het lichaam zelf deze slagader helemaal heeft afgesloten. Andere bloedvaten in dat gebied kunnen de functie met gemak overnemen.

Volgende week dinsdag reist Van de Goor al weer terug naar Treviso. Hij zal tijdens deze competitie waarschijnlijk niet meer spelen, maar wil toch bij zijn club betrokken blijven. "Ik word toch door Treviso betaald en voel me min of meer verplicht daar te zijn." De voormalig aanvoerder van Oranje zoekt zorgvuldig naar de juiste woorden wanneer zijn mogelijke terugkeer bij het Nederlands team ter sprake komt. Duidelijk is dat de perikelen rondom zijn gezondheid een mogelijke terugkeer niet in de weg staan. Van de Goor wil uitgebreid met bondscoach Goedkoop praten om te horen met welke mensen en welke intenties Oranje deze zomer in wil gaan.

De terugkeer van de middenaanvaller is dus bepaald niet uitgesloten. Misschien heeft deze topvolleyballer, die toch min of meer verslaafd is aan zijn sport, komend voorjaar wel weer ongelofelijk veel zin om te spelen en is het Italiaanse seizoen voor hem dan veel te ver weg. Voorlopig zijn dit echter niet meer dan optimistische bespiegelingen. Bas van de Goor verwacht dit jaar weer in het veld te schitteren en dat is goed nieuws voor de sport. Er is nog tijd genoeg om over een rentree in Oranje te piekeren.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 24 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.