De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 24 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Schoenenberg overvalt Heerhugowaard
   
 

AMSTERDAM - De gemeente Heerhugowaard zit met een partij van vele tienduizenden zowel nieuwe als gebruikte schoenen in de maag die op een stuk bouwgrond aan de Franklinstraat zijn gedumpt. De paren, waarvan sommige een Duits prijslabel hebben, zijn verpakt in een zeventig meter lang en anderhalve meter hoge stapel plastic zakken, die de afgelopen dagen door driftig grabbelende schoenenjagers zijn opengescheurd.

Het nieuws van de schoenenbelt ging gisteren als een lopend vuurtje door Heerhugowaard, waarna velen kwamen kijken of er wellicht iets van hun gading bij zat.

De schoenen, die met behulp van meerdere vrachtwagens op het terrein direct naast de gevangenis moeten zijn achtergelaten, zijn afkomstig uit een opslagloods aan de Galvanistraat in het noorden van de gemeente.

Volgens loodseigenaar Dirk Kuiper zijn de tienduizenden paren eigendom van een Marokkaan die sinds anderhalf jaar opslagruimte bij hem huurde. "Hij kocht regelmatig partijen op die hij vervolgens exporteerde", aldus de Heerhugowaarder.

Kuiper ligt sinds vorig jaar juli in conflict met zijn huurder. "Ik wacht al maanden op 6000 euro aan achterstallige huur. Ik heb diverse keren tegen die man gezegd dat hij moet betalen of anders zijn spullen moet weghalen. Blijkbaar heeft hij dat nu gedaan, want toen ik afgelopen weekeinde in mijn loods kwam waren al die schoenen verdwenen."

Kuiper zegt zich er niet over te verbazen dat zijn huurder de vele honderden zakken op pakweg een kilometer van zijn loods op het braakliggende terrein heeft gegooid. "Hij heeft eerst de mooiste paren eruit gezocht en de schoenen die hij blijkbaar toch niet kan verkopen, weggegooid. Opgeruimd staat netjes."

Volgens Kuiper is door het huurconflict ten onrechte de indruk gewekt, ook bij de politie, dat hij zelf de schoenen heeft gedumpt. "Ik krijg de zwartepiet toegespeeld, maar ik heb het echt niet gedaan."

De gemeente eist dat degene die verantwoordelijk is voor de dumping, de rotzooi ook opruimt. Morgen om 12.00 uur loopt het ultimatum af. "Als het dan nog niet weg is, doen we het zelf en krijgt de vervuiler de rekening gepresenteerd", aldus een woordvoerder, die het antwoord schuldig moet blijven wie de gemeente als de vervuiler beschouwt.

De eigenaar van de schoenen was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Hij schijnt wel bij de politie zijn beklag te hebben gedaan dat de sloten voor de opslagruimte zijn vervangen en dat de schoenen, buiten zijn medeweten, waren verdwenen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 24 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.