De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 24 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Kraaij sterker dan drank
   
 

AMSTERDAM - Televisiepresentator Hans Kraaij jr. heeft gisteren de 37-jarige Cor van Dalfsen uit het Groningse Bedum in het zonnetje gezet.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Hans Kraaij jr. op bezoek bij Cor van Dalfsen.
Het leven van de Groninger werd overhoop gegooid toen hij op 15-jarige leeftijd werd aangereden door een dronken automobilist. Sinds die dag is Cor, destijds een talentvolle voetballer, verlamd, praat hij moeilijk en lijdt hij aan geheugenverlies.

Kraaij jr., in het verleden tweemaal aangehouden voor rijden onder invloed, toog op persoonlijke titel naar Bedum om de jongen te ontmoeten die tijdens de cursus Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (EMA) een grote indruk op hem maakte. "Van die cursus, die bedoeld is voor mensen die zijn veroordeeld voor rijden onder invloed net zoals ik, bleef het verhaal van Cor mij het meest bij. De video waarin hij samen met zijn moeder vertelde hoe een alcomobilist zijn leven had verwoest, doet je beseffen wat de consequenties van alcohol in het verkeer kunnen zijn. Ik wilde hem graag ontmoeten om hem beter te leren kennen. Daarnaast heeft de dronkaard die zijn leven heeft verwoest, zich nooit bij hem gemeld. Ik wilde mij wel bij hem melden", vertelt de televisiepresentator en oud-voetballer.

Cor van Dalfsen had de dag van zijn leven. "Ik vind het heel erg leuk dat Hans bij mij op bezoek is geweest. Ik heb hem mijn fotoboek laten zien en verteld wat er is gebeurd. Nog steeds ben ik boos dat mensen met drank op achter het stuur kruipen", aldus Cor die verblijft in Woonvorm de Noorderbrug in Bedum. Jaarlijks vinden er door alcohol in het verkeer 240 mensen de dood en raken er 3.000 ernstig gewond.

"Cijfers die er niet om liegen. Ik ben blij dat ik Cor een leuke dag heb bezorgd. Daarnaast heb ik het ook plezierig gevonden", aldus Kraaij, die het afgelopen jaar een van de boegbeelden was van de campagne 'Ben jij sterker dan drank?' van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 24 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.