De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 23 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Vaanhold wil bondscoach worden

Van onze wielermedewerker

   
 

HAAKSBERGEN - Nadat Hennie Kuiper zijn functie heeft neergelegd, is er nog steeds geen bondscoach bij de neo-amateurs. Hoewel de naam van voormalig juniorencoach Egon van Kessel door diverse kenners bij de Koninklijke Nederlandse Wielerunie is voorgedragen.

Tegeltoko-ploegleider Han Vaanhold heeft nu bij de KNWU het voorstel ingediend om samen met Rabobank-ploegleider Nico Verhoeven bondscoach te worden van de Nederlandse neo-amateurs. "Meestal komen de renners vooral uit onze ploegen, dus waarom ons niet verantwoordelijk maken voor het EK en het WK? Wij zien de renners tenslotte het hele jaar", aldus Vaanhold. "Verhoeven kan bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid dragen voor het EK en ik voor het WK of andersom." Verhoeven vindt die gedachte 'niet verkeerd'. "Vorig jaar stond Kuiper er als bondscoach te ver van af. Wij kennen de renners. Als wij de verantwoordelijkheid krijgen voor het EK en het WK ontwricht je de renners niet. Ze blijven in hun vertrouwde omgeving en komen dus niet voor verrassingen te staan."

Verhoeven wijst er wel op dat Jan Raas, zijn baas bij Rabobank, met die constructie akkoord zal moeten gaan. "Ook Egbert Koersen richt zich dit jaar volop op neo-amateurs. Een goede onderlinge communicatie vooraf is daarom onvermijdelijk. Het neo-cyclisme is een te klein wereldje om daar ruzie over te gaan maken."

De internationale belangenvereniging van profploegen (AIGCP) heeft bij de Tour-organisatie het verzoek ingediend of er in de komende Ronde van Frankrijk 22 ploegen in plaats van 21 ploegen kunnen starten. Diverse topploegen werden vorig jaar teleurgesteld omdat organisator Jean-Marie Leblanc Franse teams bij het uitdelen van de wildcards de voorkeur gaf.

De Italiaanse organisatie van de Giro d'Italia denkt erover de Groningse mascotte Giroffa over te nemen als symbool voor de hele wielerronde. Giroffa is een vrolijk gekleurde giraf op een fiets.

Ronde van Qatar.Tweede etappe, Al Zubarah-Doha: 1. Nazon (Fra) 131 kilometer in 3.04.16 (42,656 km/u), 2. Hunt (GBr), 3. Wilhelms (Dui), 4. Capelle (Fra), 5. Korff (Dui), 6. Kemna (Ned). Algemeen klassement: 1. Backstedt (Zwe) 5.47.50, 2. Pagliarini (Bra) 0.02, Nazon 0.04, 4. Quaranta (Ita), 5. Hunt 0.06, 6. Kemna 0.07.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 23 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.