De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 23 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Maaskant verlaat RBC Roosendaal

Van onze sportcorrespondent

   
 

ROOSENDAAL - De wegen van Robert Maaskant en Gouden Gidsdivisieclub RBC Roosendaal scheiden zich na dit seizoen. De 33-jarige oefenmeester maakte zijn spelers gisteravond kenbaar dat hij na drie seizoenen toe is aan een nieuwe uitdaging. "In goed overleg met het bestuur van RBC is besloten uit elkaar te gaan."

De tegenvallende resultaten van de titelkandidaat - vlak voor de winterstop - zijn volgens de trainer geen aanleiding voor het vertrek. "Ik denk dat ik in die drie seizoenen iets heel moois heb neergezet. Met de promotie naar de eredivisie als hoogtepunt. Het is nu gewoon tijd voor iets nieuws." Maaskant zegt nog geen club achter de hand te hebben.

De Graafschap gaat zich opnieuw versterken met een middenvelder. Van RBC dat vorig jaar degradeerde uit de eredivisie, wordt zo goed als zeker de 27-jarige Damiën overgenomen. De middenvelder die 175 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde, zal een contract tekenen voor twee jaar. Hij kwam de laatste twee seizoenen voor RBC uit. Het contract met Hertog zou in juli aflopen. Eerder al huurde de Doetinchemse club de 21-jarige Arvid Smit van PSV, die hem eerder overnam van Stormvogels/Telstar.

WK VOETBAL - De politie van het Japanse Sapporo zal tijdens de komende wereldkampioenschappen voetbal een nieuw wapen tegen voetbalvandalen inzetten: het netpistool. Supporters die zich misdragen krijgen een net over zich heen waarin ze volgens politiewoordvoerder Masahisa Tamura "verstrikt raken en geen kant meer op kunnen." Tamura roemt het door zijn eigen korps ontwikkelde wapen, dat rechtstreeks lijkt ontleend aan de stripboeken van Spiderman. "We hoeven niet met scherp te schieten en kunnen meer personen tegelijk vangen." Vooralsnog zal het netpistool alleen worden gebruikt in het stadion van Sapporo. Daar worden in de eerste ronde van het WK drie wedstrijden gespeeld: Duitsland - Saudi-Arabië, Italië - Ecuador en Engeland - Argentinië. Vooral die laatste partij wordt gezien als een wedstrijd met een verhoogd risico.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 23 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.