De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 23 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Pollux na krap uur gezien
   
 

OLDENZAAL - De volleybalsters van Arke Pollux zijn uitgeschakeld in het Europa Cuptoernooi, de Top Teams Cup. De vrouwen uit Oldenzaal waren kansloos in hun laatste groepswedstrijd tegen Castelo Da Maia uit Portugal. Na een krap uur spelen en een 3-0 nederlaag (23-25, 23-25, 21-25) voor het thuisspelende Pollux zijn de Portugezen de gelukkigen uit de poule, die zich de komende dagen bij de Europese volleybalbond mogen melden voor de loting van de kwartfinales.

Precies dezelfde Portugese club meldde zich een jaar geleden ook al in de Oldenzaalse sporthal Vondersweide voor hetzelfde duel: kwalificatie voor de kwartfinale van de Top Teams Cup. Twaalf maanden geleden viel het muntje aan de kant van de Nederlands kampioen en bekerwinnaar. Pollux plaatste zich toentertijd ten kostte van Castelo Da Maia voor de volgende ronde. Daarin werd de ploeg van trainer Jan Berendsen uiteindelijk door het Deense Odense vrij eenvoudig verslagen.

Omdat er in de Nederlandse competitie voor Pollux eigenlijk niet veel eer te behalen valt - ook dit seizoen rijgt de ploeg overwinning aan overwinning en zijn er pas twee (!) sets ingeleverd bij de concurrenten - werd het vizier deze jaargang vooral op Europa gericht. Trainer Berendsen: "We wilden weer minimaal de kwartfinales halen. Wedstrijden tegen buitenlanders zijn namelijk nog een echte uitdaging voor ons. In de competitie is die drive toch een stuk minder."

Het mocht echter niet zo zijn. Hoewel de ploeg van Berendsen tot gisteravond over prima papieren beschikte in de Top Teams Cup met een uit en thuiswinst tegen het Wit-Russische Minsk, een zege op het Roemeense Iasi en een nipte nederlaag tegen Castelo begon Pollux 'stikzenuwachtig' aan het doorslaggevende thuisduel tegen de Portugezen. Geen moment kwam de jonge ploeg, waarvan de basis vooral uit tieners bestaat, uit de verf. Coach Berendsen achteraf: "De speelsters kenden het belang dondersgoed. Maar de wetenschap dat er gewonnen moest worden, maakte het er niet gemakkelijker op. Omdat ook de start uitermate stroef verliep, werd het steeds moeilijker voor ze de druk van de schouders te halen. Ik heb ze geen moment lekker in de wedstrijd gezien. Maar dat gold ook voor mij en de rest van de begeleidingsstaf. Wij kwamen ook niet met die ene ingeving, waarmee je een team weer aan de praat krijgt. Het was een algeheel falen."

Hoewel in de Top Teams Cup niet alleen de zes groepswinnaars zich plaatsen voor de kwartfinales, maar ook de beste twee nummers twee, kan Pollux daar geen aanspraak op maken. Door het terugtreden van de Roemeense landskampioen Iasi uit het Europese toernooi gaat in de groep van Pollux namelijk alleen de poulebeste door. Berendsen: "We wisten van tevoren dat we groepswinnaar moesten worden. Dat we daarin niet zijn geslaagd, ligt volgens mij niet aan het laatste duel van de hele reeks wedstrijden in de poule. In Portugal hadden we deze zelfde meiden al zo goed als in de zak. Op het laatste moment verslapten we en wonnen de Portugezen alsnog met 3-2. Sleep je dat duel wel uit het vuur, dan had het nu niet eens meer uitgemaakt wat de einduitslag was. Dan waren we al geplaatst en hoefden we ons alleen nog maar druk te maken over onze volgende tegenstander. Helaas, het heeft niet zo mogen zijn."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 23 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.