De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 23 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Miller favoriet na laatste slalom
   
 

SCHLADMING - Twee dagen na het Hahnenkammrennen in Kitzbühel was er gisteravond opnieuw een enorm skispektakel in Oostenrijk: 50.000 bezoekers waren getuige van de nachtslalom onder kunstlicht in Schladming, de laatste slalom voor Salt Lake City. Zegevierden in Kitzbühel nog de Oostenrijkers, in Schladming was de Amerikaan Bode Miller een klasse apart. Na zijn zege is hij topfavoriet voor olympisch slalomgoud in eigen land. Wekenlang was het in Oostenrijk mooi weer, maar uitgerekend afgelopen maandag stroomde de regen de hele dag met bakken naar beneden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Bode Miller. (Foto: REUTERS)
"Net als twintig jaar geleden", zei organisator Hans Grogl, verwijzend naar het WK alpineskiën dat in 1982 in Schladming plaatsvond. Ook toen regende het veelvuldig. Rondom de slalom van dit jaar organiseerde men in Schladming een reünie met de medaillewinnaars van 1982, waaronder de Oostenrijker Harti Weirather (goud op de afdaling en destijds de enige Oostenrijkse wereldkampioen) en de Sloveen Bojan Krizaj (zilver in de slalom). De actieve skiclub in Schladming heeft zich inmiddels kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK in 2009.

Hoewel het gisteren op de wedstrijddag weer droog was en de zon grotendeels scheen, was de piste door de regenval erg zacht geworden. Dat had zijn weerslag op de prestaties in de eerste doorgang. De Amerikaan Bode Miller ging, met zijn bekende chaotische stijl, als eerste naar beneden en zette ook meteen de snelste tijd neer. De Fransman Jean-Pierre Vidal kon nog enigszins in de buurt komen, maar de rest van de deelnemers, aangevoerd door Ivica Kostelic, was minimaal 1,1 seconde langzamer. Voor de Nederlander Rogier Oosterbaan, skiënd op nieuw materiaal van de nabij Schladming gevestigde Atomic-fabriek, was de wedstrijd na de eerste run over. Hij eindigde als 43e. "Ik heb te veel fouten gemaakt", erkende hij.

De tweede doorgang bood volop spektakel, maar Bode Miller liet zich daardoor niet van de wijs brengen. De Amerikaan startte als laatste. Ver naar achteren zittend bouwde hij zijn voorsprong verder uit en won met 0,66 seconden voorsprong voor de Fransman Vidal en de Kroaat Kostelic. Voor Miller was het zijn derde slalomzege van het seizoen na Madonna di Campiglio en Adelboden. Daarmee ligt Miller nu nog slechts 31 punten achter op Kostelic in de stand om de wereldbeker op de slalom. "Je moet vol risico nemen om hier te winnen. Enkelen waren heel snel, maar ik was gelukkig sneller. Maar pas op met voorspellingen voor Salt Lake City: favorieten maken hun rol niet altijd waar", aldus de Amerikaan. De concurrentie weet echter dat Miller in zijn huidige vorm op de slalom nauwelijks te kloppen is.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 23 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.