De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 21 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Jos Verstappen:
"Ik rijd ook in
2002 voor Arrows"

   
 

AMSTERDAM - Met duizenden tegelijk waren de fans van Jos Verstappen gisteren afgereisd naar de jaarlijkse fanclubdag van de Nederlandse Formule 1-coureur en ze kregen precies te horen wat ze wilden: "Ik rijd ook in 2002 in de Formule 1", luidde de geruststellende mededeling van Verstappen, die de afgelopen weken een van de hoofdrolspelers was in het schimmenspel dat sommige F1-teams in de GP-loze winter bijna traditioneel opvoeren. De massa fans, die op de toevoerwegen naar het Autotron in Rosmalen voor een urenlange filechaos zorgde, had zich geen betere boodschap kunnen wensen.

Verstappen sprak in Rosmalen, waar in totaal zo'n vijftienduizend fans nogmaals onderstreepten hoe populair de Limburger in eigen land is, zelfverzekerd over zijn nabije F1-toekomst. "Ik ben pertinent zeker van mijn plaats bij Arrows", aldus Verstappen, die al in juni van het afgelopen jaar een contract voor 2002 bij het team van Tom Walkinshaw ondertekende. "Op 29 januari houden we de eerste 'roll out-test' op een recht stuk. Deze week ga ik naar de fabriek in Engeland, op verzoek van het team heb ik inmiddels alle papieren voor de inschrijving naar hen opgestuurd."

De naam van Verstappen kwam tot nu toe niet voor op de voorlopige startlijst die de FIA in december bekend maakte. Arrows-baas Walkinshaw zou in gesprek zijn met de Duitser Heinz-Harald Frentzen, wiens huidige werkgever Prost in ernstige financiële problemen verzeild is geraakt. Een eventueel faillissement van het Prost-team zou Frentzen 'vrij' en dus beschikbaar voor Arrows maken.

Naar verwachting maakt het Prost-team vandaag echter bekend een (voorlopige) financiële oplossing te hebben en komend seizoen wel degelijk van start te gaan, waarmee een eventuele overgang van Frenzten naar Arrows een stuk onwaarschijnlijker wordt.

Teambaas Tom Walkinshaw heeft de Braziliaan Enrique Bernoldi inmiddels wel verzekerd ook in 2002 als coureur voor het Britse team te racen. Mocht de eigenzinnige Walkinshaw uiteindelijk beslissen om het al in juni 2001 overeengekomen contract met Verstappen te verbreken, dan kan de Nederlander altijd nog rond de tafel kruipen met Minardi-teambaas Paul Stoddart. De Australiër heeft vooralsnog alleen de Maleisiër Alex Yoong vastgelegd voor 2002 en maakte dit weekeinde bekend met het contracteren van zijn tweede coureur nog even te wachten. "Wie naast Yoong voor het Minardi-team gaat rijden, beslis ik pas als de 'Frentzen/Verstappen-situatie' is opgehelderd", aldus Stoddart, die eerder al liet weten dolgraag de ervaring van Frentzen of Verstappen naast de onervaren Yoong te willen hebben.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 21 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.