De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 21 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  "Wapenschip was in
dienst van Israël"

   
 

RAMALLAH - Het schip dat eind vorig jaar wapens zou hebben vervoerd voor de Palestijnse Autoriteit, de Karine A, had helemaal niets te maken met die autoriteit. Het was in dienst van een Israëlische onderneming, aldus de Palestijnse leider Jasser Arafat zaterdag.

Arafat zei voor de Egyptische televisie dat het schip door een Israëlisch bedrijf was ingehuurd om bouwmaterialen uit Roemenië in te voeren.

Hij zei verbaasd te zijn toen hij pas ontdekte dat het schip eigendom is van een in Roemenië wonende man, die met de Karine A jarenlang bouwmaterialen heeft vervoerd naar de Israëlische haven Asjdod voor de onderneming ICM, die haar hoofdkwartier in Tel Aviv heeft.

De Israëli's claimen dat ze op 27 december in de Rode Zee 50 ton wapens hebben onderschept op de Karine A. De wapens zouden vanuit Iran onderweg zijn geweest naar de bezette gebieden. In de havenstad Eilat werd begin dit jaar en grote hoeveelheid wapens getoond nadat het geënterde schip naar die plaats was gesleept.

Het gebouw van de Palestijnse radiozender Stem van Palestina bij Ramallah is zaterdag volledig verwoest door het Israëlische leger. Dank zij steun van particulieren kon de zender nog de zelfde dag, zij het zeer beperkt, weer de lucht in.

Sjin Beth, de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst, heeft de regering geadviseerd de Tempelberg in de oude stad van Jeruzalem weer open te stellen voor joden.

De Tempelberg, die moslims als al-Haram as-Sjarif vereren, is sinds het begin van de tweede opstand in de Palestijnse gebieden voor joden gesloten. De opstand begon na een bezoek van de huidige Israëlische premier, Ariel Sjaron, aan de berg.

De moefti van Jeruzalem waarschuwde echter voor een "ernstig oplopen" van de spanningen tussen joden en moslims, als de Israëlische regering het advies van de veiligheidsdienst opvolgt.

(ANP/EFE/DPA)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 21 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.