De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 21 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Britney verlangt naar
familie en vrienden

   
 

CANNES - Britney Spears 'doet' een weekje Europa. Londen, Cannes, Parijs en Keulen zijn de gelukkige steden waar de 20-jarige zangeres haar opwachting maakt. Mét haar hofhouding van persoonlijke assistentes, visagistes, kapsters, dansers, kleding-adviseurs en natuurlijk een legertje bewakers, managers en persoonlijke agenten. Die regisseren alles tot op de seconde. "Maar", zegt Britney met een stralende lach, "het zijn wel de mensen die ervoor zorgen dat ik met beide benen op de grond blijf staan."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 23kb)
Britney Spears voor het Carlton Hotel in Cannes: "Ik wil nog beter worden in wat ik doe." (Foto: AP)
En dat is knap, want in nog geen drie jaar heeft de Amerikaanse wereldwijd ruim 45 miljoen cd's verkocht, inclusief de 7,5 miljoen exemplaren die de afgelopen weken over de toonbank gingen van haar nieuwste schijfje 'Britney'.

De blondine wekt de indruk dat deze cijfers haar weinig doen en dat ze nog steeds kan genieten van een avondje stappen met haar vriendinnen, een romantische vakantie met vriend Justin Timberlake of gezellig even bijkletsen met de familie. "Hoewel ik daar de laatste maanden weinig tijd voor heb." Inmiddels heeft ze met enkele gerenommeerde collega's op het podium gestaan. Zoals onlangs met Michael Jackson. "Pas achteraf besefte ik: wauw, opgetreden met Michael Jackson. Voor mij nog steeds de koning van de pop, hoewel zijn cd 'Invincible' minder goed gaat dan verwacht."

Het succes trekt meer grote namen aan. Want op haar nieuwste cd staat de ballad 'I'm Not A Girl, Not Yet A Woman' geschreven door Shania Twain, en 'I Love Rock 'n' Roll' de hit van Joan Jet.

Bovendien heeft zij een (nog niet opgenomen) eigen versie van de Rolling-Stones-klassieker 'Satisfaction' gezongen (zonder de regels die over het gebruik van marihuana gaan, want die vond ze niet bij zichzelf passen) en er zijn plannen voor samenwerking met Madonna.

In het succesverhaal past ook het contract dat zij voor een astronomisch bedrag met Pepsi Cola tekende. De eerste commercial heeft zij voor de frisdrankfabrikant al opgenomen en tijdens het WK voetbal komt de tweede reclamespot op tv. Daarin is zij (onder meer voetballend) te zien aan de zijde van sterren als Rivaldo, Ronaldo en David Beckham.

Tegenstrijdig

Het beeld dat Britney van zichzelf de wereld instuurt blijft tegenstrijdig. Zij laat doorschemeren dat zij haar maagdelijkheid wil bewaren totdat ze is getrouwd, maar zij kleedt zich tegelijkertijd in weinig verhullende outfits. Wat haar repertoire betreft probeert zij soms nieuwe wegen te bewandelen, wat onder meer blijkt uit 'Slave 4 U'. "Met 'Overprotected' ben ik wat meer terug gegaan naar wat iedereen van mij kent. Maar zo probeer ik wel steeds mijn grenzen te verleggen."

Het lijkt dat de droomstart van haar carrière Britney nu al op de toppen van haar roem heeft gebracht. "Het is daarom moeilijk in de toekomst te kijken. Ik wil nog beter worden in wat ik doe. En zingen combineren met acteren. Ik heb toen ik twaalf, dertien was acteerlessen gevolgd, en rolletjes op tv gespeeld."

Onlangs speelde ze in de derde Austin Powers-film en in februari is zij te zien in 'Crossroads'. "Ik was daar heel erg nerveus voor omdat acteren, in tegenstelling tot zingen, niet direct mijn tweede natuur is. Daarom heb ik me goed laten begeleiden en steeds gevraagd om kritiek als ik iets niet goed deed."

Ondanks die benadering kregen de aanwezigen bij de eerste voorvertoning de slappe lach van 'Crossroads', terwijl het hier toch geen komische film betreft. "Ach, ik hoop maar dat de critici negatief zijn, want meestal heb ik niets met de films die zij wél goed vinden. Bovendien doe ik dit voor de fans. Die moeten er plezier aan beleven. Dat is voor mij het allerbelangrijkste."

En dat die fans haar allemaal tegelijk wel willen knuffelen blijkt als Britney zich even buiten het Carlton Hotel van Cannes begeeft waar zij de nacht heeft doorgebracht in een suite van tegen 7000 euro. Op het terras buiten het Carlton verdringen de fotografen zich, tijdens de geplande twee minuten die zij krijgen om hun plaatjes te schieten. Op dat moment drommen honderden nieuwsgierigen samen op de mondaine boulevard Croiset waardoor het verkeer muurvast komt te zitten. Angstige momenten voor bodyguard Robert 'Big Rob' Feggans: de uit zijn krachten gegroeide klerenkast die iedereen op minimaal drie meter afstand van Britney houdt. En wie die marge wil doorbreken krijgt een verwoestende blik toegeworpen, een uitgestoken vinger als brandmerk en een niet mis te verstaan 'get out' toegeschreeuwd.

Britney merkt het niet eens. Als de 120 seconden voorbij zijn, snelt ze weer het protserige hotel binnen, klaar om te vertrekken. Het vliegtuig wacht, en Chicago ook. Want daar is zij morgen te gast in de Oprah Winfrey Show.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 21 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.