De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 18 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ook zonder Maier hoopt Oostenrijk op succes Kitzbühel

Van onze skimedewerker

   
 

KITZBÜHEL - Vandaag start in het Tiroolse Kitzbühel de 62e editie van het legendarische 'Hahnenkammrennen', het jaarlijkse hoogtepunt in de wereldbeker voor skiërs. Met de Super-G van vandaag , de klassieke afdaling van morgen en de slalom van zondag komen de Oostenrijkse skifans ondanks het ontbreken van Hermann Maier weer volop aan hun trekken. Nationale helden als Eberharter, Trinkl, Greber en Rzehak horen tot de grote kanshebbers voor het weekeinde.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Hermann Maier in actie. (Foto: EPA)
Voorzover niet geblesseerd - Pepi Strobl zag zijn seizoen dinsdag beëindigd na een zware val in Kitzbühel en eerder vielen onder meer Franz en Salzgeber uit - zijn de Oostenrijkse skiërs aan de vooravond van de Olympische Winterspelen van Salt Lake City in topvorm. Dat bleek afgelopen weekeinde al, toen er maar liefst zes Oostenrijkers onder de eerste zeven eindigden op de Lauberhorn in Wengen. Ook in de trainingen in Kitzbühel domineren ze. Gisteren was Stephan Eberharter, evenals dinsdag, de snelste, eergisteren realiseerde Hannes Trinkl, ook lang geblesseerd geweest, de beste tijd. De meeste aandacht ging deze week echter uit naar iemand die niet eens meedoet in Kitzbühel: Hermann Maier. Of hij wel of niet start tijdens de Olympische Spelen was sinds Maiers zware verkeersongeluk van 24 augustus de meest gestelde vraag in Oostenrijk. Die vraag werd eergisteren in Kitzbühel eindelijk beantwoord: Maier verklaarde niet te gaan.

Voor de overige Oostenrijkers is het wegblijven van Maier niet zo slecht. Enkelen van zijn teamgenoten sloegen hoofdschuddend de chaotische taferelen tijdens Maiers persconferentie gade. De sessie werd live op de nationale televisie uitgezonden en de vele camera's en aggregaten zorgden zelfs voor een stroomuitval in het perscentrum van Kitzbühel. Enerzijds zorgt Maier in z'n eentje voor enorme promotie van de skisport en trekt daarmee volop sponsors en aandacht, maar anderzijds ergert het de andere Oostenrijkers dat ze voortdurend in de schaduw van de 'Herminator' staan.

Eerder op de dag organiseerde Stephan Eberharter een persgesprek in zijn hotel, waar slechts acht journalisten aanwezig waren. Hij sprak er openhartig over de hype rond zijn geblesseerde teamgenoot. "Het neemt onvoorstelbare vormen aan. Zo is er een boek geschreven over ons team, maar in plaats van 'Het witte wonderteam' heet dat boek 'Hermann Maier en het witte wonderteam'. Dat is een typisch voorbeeld", zegt Eberharter. Jarenlang was de routinier een soort eeuwige tweede achter Maier, maar dit seizoen heeft hij moeiteloos de fakkel overgenomen. Gisteren na de training was hij zeer optimistisch. "Natuurlijk is een wedstrijd altijd anders, maar ik ben in topvorm en het ging vandaag prima. Het feit dat ik maar liefst drie tienden van een seconde sneller was dan de rest, geeft natuurlijk al wel wat aan. En ik heb het gevoel dat het zaterdag misschien nog wel sneller kan."

Na zijn overwinning in Wengen, zijn derde van het seizoen, wil Eberharter ook in zijn thuisrace goed scoren. Het merendeel van de 85.000 fans die het weekeinde in het Alpenstadje Kitzbühel worden verwacht, willen vermoedelijk niets liever zien dan dat.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 18 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.