De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 18 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Badmintonliga verdient aanpassing

Van onze badmintonmedewerker

   
 

AMERSFOORT - Amersfoort heeft de finale van de play-offs in de Big Boss liga gehaald. De badmintonploeg treft daarin Conservatrix Velo. De badmintonners uit Amersfoort versloegen afgelopen dinsdag al met overmacht Van Zijderveld. De titelverdediger kwam ditmaal echter met de sterkste man, Dennis Lens, bij het enkelspel op de proppen. Lens deed wat verwacht werd: Gijs van Heijster verslaan in drie games (7-4 8-7 7-1). Yao Jie trok de stand gelijk door Brenda Beenhakker in drie games te verslaan.

In het duel, dat tot ieders verbazing veel publiek trok, bleek Amersfoort in zowel het vrouwen- als mannendubbelspel net even sterker. Daardoor bereikte de ploeg van coach Fred van Wankum voor het eerst sinds 1998 weer de finales van de play-offs.

Als de balans opgemaakt wordt na vier jaar Big Boss Liga moet de conclusie getrokken worden dat de huidige opzet faalt. Het is tijd voor grote aanpassingen.

Een rondje langs de velden toont aan dat de reguliere badmintoncompetitie weinig meer voorstelt. De krachtsverhouding tussen de topdrie en de overige drie ploegen is groot genoeg om voor aanvang al vast te stellen wie de dienst gaan uitmaken.

De doelstelling om de Nederlandse topspelers terug te brengen naar de competitie is ook niet gehaald. Slechts Mia Audina en Brenda Beenhakker bleven behouden voor de Nederlandse competitie. Twee teams zijn praktisch volledig afhankelijk van buitenlandse inbreng en als die inbreng verplichtingen elders heeft, wordt gewoon onvolledig opgekomen of wedstrijden kansloos verloren.

De competitie moest aantrekkelijker worden, maar momenteel valt vooral de sterk teruglopende belangstelling op, waarbij zelfs de halve finales van de play-offs - met gisteren als uitzondering - geen volle zalen trekken. De reguliere competitie wordt gevolgd door gemiddeld 50 toeschouwers, vrienden en familie inbegrepen.

De competitie zal weer elan moeten krijgen, wil het badminton de B-status ontstijgen. De eerste goede stappen kunnen worden gezet als het aantal partijen uitgebreid wordt van vijf naar zeven. Deze stap gaat clubs als Duinwijck en Smashing niet ver genoeg. Zij willen de hoogste divisie uitgebreid zien met twee clubs en het aantal partijen moet worden opgekrikt naar minimaal acht.

Als de huidige topselectie, die momenteel op sportcentrum Papendal bivakkeert met als doel een medaille op Olympische Spelen in Athene, verplicht wordt terug te keren in de Nederlandse competitie, kan het nog wat worden met de vernieuwde Big Boss Liga.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 18 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.