De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Knokkend Astronauts kan
hakbijl niet ontwijken

   
 

AMSTERDAM - De hakbijl is definitief gevallen voor Ricoh Astronauts. De Amsterdamse basketbalclub had nog een theoretische kans om verder te bekeren in de Europa Cup als het gisteren zou winnen van het Litouwse Lietuvos Rytas, een Europese subtopper. De Litouwers vervulden echter hun sportieve plicht en wonnen met 70-82.

Astronauts vocht voor wat het waard was. Het verschil bleef lang binnen de perken, maar de landskampioen zag zijn opponent punt voor punt uitlopen. Het vierde kwart ging toch weer in met een bescheiden achterstand van 58-52, maar daarna was het over en sluiten. Rytas liep onder leiding van Siskauskas, Kaukenas en Javtokas (17, 15 en 13 punten) ver weg vooraleer de thuisclub in de slotfase iets terug kon doen.

De Amsterdammers misten de gebruikelijke inbreng van hun manusje van alles Joe Spinks. Deze werkte keihard, maar werd bekwaam door Rytas uit de wedstrijd verdedigd. Zijn 7 gescoorde punten lagen minstens 10 punten onder zijn gemiddelde. Spinks heeft ontzettend veel betekend voor de club dit jaar, hij was de enige die de kar trok in barre tijden. Daarom was het jammer dat hij uitgerekend op het moment dat de ploeg op stoom begint te komen, één van zijn spaarzame offdays kende. Nu was het Egi Mikalajunas die tegen zijn landgenoten het voortouw nam. Hij bevestigde de goede vorm waarin hij de laatste weken verkeerde en werd topscorer met 17 punten. Tony Miller (13 punten), Sander van der Holst (11) en Terence Herbert (10) kwamen eveneens in de dubbele cijfers.

Voor de competitie werden twee duels gespeeld. MPC Donar versloeg NAC in Groningen met 91-80. Mack Tuck noteerde 23 punten voor de Groningers, terwijl Quentin Hall 22 punten liet aantekenen voor NAC. Omniworld Almere zette zijn opmars voort met zijn tiende overwinning op rij. Ditmaal werd BS Weert in eigen huis verslagen met 90-79.

Bondscoach Maarten heeft de volgende spelers uitgenodigd voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Zwitserland: Vincent Krieger (Hasselt, België), Peter van Paassen (Oostende, België), Hanno Schoenmakers (Gravelines, Frankrijk), Djoeni Steenvoorde en Paul Vrind (Omniworld Almere), Hein Gerd Triemstra (MPC Donar), Jerome de Vries (Gunco Rotterdam), Angelo Flanders (Astronauts), Jos Fredericks en Patrick Cortenraede (Eiffel Towers), Marcel Huybens en Daniel Jones (EBBC).
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.