De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Lleyton Hewitt onderuit
op 'zijn' Australian Open

   
 

MELBOURNE - Uitgerekend zijn eerste optreden als de nummer één van de wereld op 'zijn' Australian Open bracht een smet op de glansrijke carrière van Lleyton Hewitt. Als aanvoerder van de plaatsinglijst wist de Australische hardhitter gisteren de openingsronde niet te overleven. "Ik ben geen superman", stelde de niet volledig fitte plaatselijke favoriet na afloop vast. Met het snelle verlies van Hewitt is de topdrie van de plaatsingslijst binnen twee dagen verdwenen. Van de Nederlandse afvaardiging bleef na twee dagen alleen Kristie Boogert over.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 11kb)
Lleyton Hewitt (Foto: AP)
De Zuid-Hollandse qualifier, die zich met de hulp van Richard Krajiceks coach Rohan Goetzke had voorbereid, won van de Italiaanse Pizzichini. Sjeng Schalken en Raemon Sluiter volgden Miriam Oremans en Seda Noorlander bij hun snelle aftocht. Schalken was ondanks een lange voorbereiding aan de andere kant van de wereld niet opgewassen tegen de Slowaak Karol Kucera, een voormalige toptienspeler.

"Ik heb het niet kunnen laten zien", concludeerde de Limburger. "Ik bleek mijn slagen nog niet te hebben gevonden en had meer missers dan normaal. Hij stond goed te spelen." Sluiter verloor na een goede serie in de kwalificaties van de Belg Christophe Rochus. "Ik heb lekker gespeeld en was goed in vorm. Ik had zeker verder moeten komen dan de eerste ronde."

Hewitt was bijna onoverwinnelijk in de laatste maanden van 2001. Hij won de US Open, de Masters en hij leidde zijn land naar de finale van de Davis Cup tegen Frankrijk, die mede door zijn nederlaag tegen Escudé en blessureleed bij Patrick Rafter werd verloren. Hewitt was uitgesproken favoriet om de Australiërs in Melbourne de eerste thuiszege sinds 1976 te bezorgen.

De waterpokken brachten zijn voorbereiding op het toernooi in de war. Toch begon hij aan zijn partij met de Spanjaard Alberto Martin in de Rod Laver Arena. Met het oog waren op zijn lichaam geen sporen meer van de ziekte te bespeuren. Met zijn snelle winst in de eerste set (6-1) wakkerde hij de hoop bij het publiek aan. Maar hij ontbeerde de kracht die hij voor zijn energieke spel nodig had. Bovendien kreeg hij last van zijn dijbeen en blaren onder zijn voet, waaraan hij zich liet behandelen.

Martin, die eerder deze maand in Adelaide voor het eerst de halve finale van een hardcourttoernooi bereikte, profiteerde van het lichamelijk ongemak bij zijn tegenstander. Hij trok de tweede en derde set naar zich toe. Hoewel Hewitt in het vierde bedrijf kansen kreeg om in de wedstrijd te blijven, maakte hij ondanks de hartstochtelijke steun van de tribunes te veel fouten.

Sampras begon eveneens voortvarend aan zijn jacht op zijn veertiende grandslamzege. De tweevoudig winnaar in Melbourne, die Andre Agassi uit zijn helft van het schema zag verdwijnen, versloeg de Fin Jarkko Nieminen met 6-3 6-3 6-4. Hoewel zijn interesse in het tennis na zijn huwelijk leek afgezwakt, zegt hij vol inspiratie aan het nieuwe jaar te zijn begonnen. "Ik wil er absoluut voor gaan."

Het wereldkampioenschap voor tenniskoppels heeft van 29 januari tot 2 februari in Bangalore plaats. De organisatie in India heeft dit gisteren bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd voor dubbels stond aanvankelijk afgelopen november op het programma, maar werd uitgesteld na de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september. De organisatie rekent op de deelname van de plaatselijke favorieten Leander Paes en Mahesh Bhupathi, de voormalige nummers één van de wereld op de ranglijst voor dubbels. Ook het Amerikaanse tweetal Don Johnson en Jared Palmer hebben toegezegd naar India te komen, evenals hun landgenoten Bob en Mike Bryan.

Lleyton Hewitt 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.