De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 16 januari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alles over de euro 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
Het Jaarboek 2001 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Teamleden bobber
Glas beraden zich

   
 

AMSTERDAM - De remmers van de viermansbob, die wordt bestuurd door de in opspraak geraakte Arend Glas, hullen zich in stilzwijgen. Tot gisteravond laat voerden zij, tezamen met de piloot zelf, leden van het begeleidingsteam en Joop Alberda namens NOC*NSF, gesprekken over de naaste toekomst. Vandaag staat een training op het programma voor de EK in Cortina d'Ampezzo, die meetellen voor de kwalificatie voor Salt Lake City.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (213x284, 7kb)
Arend Glas (Foto: ANP)
Glas, die volgens de anti-fascistische onderzoeksorganisatie Kafka medio jaren negentig lid zou zijn geweest van de later verboden rechts-extremistische partij CP'86, heeft de beschikking over vijf bemanningsleden, te weten Edwin en Arnold van Calker, Marcel Welten, Olaf ter Braack en Timothy Beck. Ook voor hen kwamen de onthullingen omtrent Glas' verleden als een donderslag bij heldere hemel.

Overigens zijn de reacties op de affaire-Glas over het algemeen terughoudend. NOC*NSF ziet bij monde van voorzitter Hans Blankert op basis van de aangedragen gegevens geen aanleiding Glas bij een eventuele olympische kwalificatie niet in te schrijven. "De banden met de extreem-rechtse partij CP'86 dateren van 1993 en 1994. Dat is lang geleden. Glas heeft daar nadrukkelijk afstand van genomen en dat is wat mij betreft voldoende", aldus Blankert die ook vond dat hij niemand kan verbieden er bepaalde ideeën op na te houden." De Bob- en Sleebond (BSBN) ziet geen redenen om Glas, indien de prestaties daartoe aanleiding geven, niet bij NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Winterspelen voor te dragen. Als mocht blijken dat Glas, die maandag zijn verklaring aflegde, niet de waarheid heeft gesproken of dat er nog leemtes zijn, kan dat "afhankelijk van de aard daarvan leiden tot niet voordragen of het intrekken van de voordracht", laat de bond verder weten.

Telecombedrijf BEN, sponsor van het bobsleeteam van Arend Glas, heeft besloten reclamecampagnes rond de stuurman te wijzigen. In nieuw uit te brengen advertenties en folders zal waar mogelijk de afbeelding van Glas worden vervangen door foto's van andere olympische sporters uit de stal van de geldschieter. Omdat het onderzoek naar het verleden van Glas nog voortduurt, wil de sponsor nog geen drastischer maatregelen nemen. Van het stopzetten van de reclamecampagne wil BEN voorlopig niets weten.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 16 januari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.